Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ένας «στολίζει» τον άλλο...

«

(...) Γι' αυτήν και πολλές άλλες βρώμικες δουλειές θα κληθεί να απολογηθεί στο εξής, εφόσον αποφάσισε να στραφεί ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και τον πρόεδρο της Ενωσής μας». Το απόσπασμα είναι από την απάντηση που έστειλε ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Αντ. Νταλακογιώργος και η ομάδα του στις 22 Δεκέμβρη, στον πρόεδρο της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού Νίκο Μούγιο, ο οποίος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στις 15 Γενάρη είχε χαρακτηρίσει τον Αντ. Νταλακογιώργο «άνθρωπο των εφοπλιστών». Σε ανταπάντηση ο Ν. Μούγιος στις 29 Γενάρη προς τον Αντ. Νταλακογιώργο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με αποκαλείς τσιράκι και ανδρείκελο των εφοπλιστών, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είμαι το τσιράκι τους, όταν δε γνωρίζουν ούτε καν το όνομά μου. Ενώ μερικούς τους φωνάζουν Αντώνη και Αντωνάκη» και πάει λέγοντας.

Ο Ν. Μούγιος είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Ο Αντ. Νταλακογιώργος συνδικαλιστής της «Αυτόνομης Παρέμβασης», στέλεχος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην απερχόμενη διοίκηση. Ο ένας «στολίζει» και απειλεί τον άλλον, ενώ και οι δύο εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των ναυτεργατών. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι ειδικά ο Αντ. Νταλακογιώργος στις 15 Δεκέμβρη σε ανακοίνωσή του απέδωσε τα δεινά που βιώνουν οι ναυτεργάτες, στον «κομματικό συνδικαλισμό» των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που «ταυτίζονται με τη γραμμή του ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και με το ΠΑΜΕ» και γι' αυτό έλεγε είναι «συνυπεύθυνοι με αυτούς της πλειοψηφίας της ΠΝΟ». Και στο διά ταύτα καλούσε τους ναυτεργάτες να δημιουργήσουν μαζί με την παράταξή τους τον «τρίτο πόλο» στην ΠΝΟ για να λύσουν τα προβλήματά τους!

Ο οπορτουνισμός και η χυδαιότητα σε όλο τους το μεγαλείο! Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ και του «τρίτου πόλου» είναι αυτός που μαζί με τους άλλους της υποταγμένης πλειοψηφίας της ΠΝΟ, με τις αποφάσεις τους, στρώνουν το δρόμο στους εφοπλιστές για να επιτίθενται στα δικαιώματα των εργατών της θάλασσας. Ολοι αυτοί, έφτασαν ακόμα και στο σημείο να αποφασίσουν απεργοσπασία την ημέρα της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς! Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των εκπροσώπων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν ότι κάτω από κάθε τους λέξη, πίσω σε κάθε τους πράξη βρίσκονται οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Με τέτοιους εκπροσώπους οι ναυτεργάτες δεν πρόκειται να δουν ποτέ «φως». Καθήκον τους είναι να τους πετάξουν από το σβέρκο τους, να συμπαραταχτούν με τις ταξικές δυνάμεις. Οσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο...


Α.Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολική η συμμετοχή και στη χτεσινή, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας(2021-11-12 00:00:00.0)
Ξεχείλισε η οργή για εφοπλιστές και εργατοπατέρες(2009-06-11 00:00:00.0)
Ταξική συσπείρωση για να καθαρίσει η σαπίλα(2003-10-02 00:00:00.0)
Μειωμένη σύνθεση με συναίνεση Νταλακογιώργου(2003-05-13 00:00:00.0)
Ζητάνε και τα ρέστα(2001-06-29 00:00:00.0)
"Πέρα βρέχει" για τα προβλήματα(1998-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ