Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βάζει ζήτημα και για την επόμενη Κυριακή

Προκλητικές δηλώσεις και πληρωμένη απάντηση από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων της πόλης

Τη «σκυτάλη» στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής και των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας παίρνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις προτείνει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, δηλαδή την Κυριακή 4 Γενάρη.

Συγκεκριμένα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης πρότεινε να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις το Σάββατο 3 Γενάρη και να ανοίξει η αγορά την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, συνοδεύοντας την πρόταση αυτή με την εξής αποκαλυπτική και προκλητική ταυτόχρονα δήλωση: «Τις τελευταίες μέρες είδαμε στην αγορά φασιστικά φαινόμενα που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται την Κυριακή;». Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αναφερόταν ότι παρά την προσπάθεια της διοίκησης της Νομαρχίας δεν κατέστη δυνατό να αποφασιστεί το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκέμβρη και αυτό διότι όπως αναφέρεται δε συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, με αφορμή της δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη, κάνει λόγο για γαϊτανάκι υποκρισίας όλες αυτές τις μέρες. «Χθες τα καμένα, αύριο οι εκπτώσεις, μεθαύριο κάτι άλλο, τονίζει. Συνεχώς ψέματα και δήθεν αφορμές».

Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει, «χρόνια τώρα ανταγωνίζονται για το ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Τον ένα νόμο μετά τον άλλο ψηφίζουν εναντίον μας», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «ο λαός δεν έχει λεφτά, επομένως ο συνολικός τζίρος στο εμπόριο μειώνεται, δεν μπορεί να τους χωρέσει όλους, μεγάλους, μεσαίους, μικρούς, κάποιοι πρέπει να φύγουν από τη μέση. Ως γνωστό, πάντα το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Αυτό θέλουν να πετύχουν και γι' αυτό θέλουν τις Κυριακές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ