Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τους κοπεί η φόρα

Επεσαν όλοι σαν τα κοράκια να χτυπήσουν τους εργαζόμενους. Μεγαλοεργοδότες, νομάρχες του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Προσπάθησαν από κοινού να στήσουν ένα σκηνικό, ούτε λίγο - ούτε πολύ, που έλεγε: «Εμποροι, κόμματα και εργαζόμενοι συμφωνούν με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Οι μόνοι που διαφωνούν είναι οι συνδικαλιστές». Ετρεξαν να συκοφαντήσουν και το ΠΑΜΕ, ξέροντας καλά πως είναι η δύναμη εκείνη που μπορεί να φέρει τους μικρέμπορους και τους εμποροϋπάλληλους στο ίδιο μέτωπο, στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετεί.

Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να δημιουργήσουν την αίσθηση πολέμου, με πηχυαίους τίτλους και την καλλιέργεια τρομοκρατίας. Για επεισόδια που τυχόν θα συνοδεύσουν την προσπάθεια να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Ο ίδιος ο αντινομάρχης της Αθήνας καλούσε το περασμένο Σάββατο το ΠΑΜΕ να σεβαστεί τη νομιμότητα (!), την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ ξεστόμιζαν «κατά ριπάς» αθλιότητες σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, στην προκειμένη περίπτωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στο απόγειο αυτής της άθλιας προπαγάνδας, εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της ΝΔ στην ΤΑ να δηλώνουν ότι το να περιφρουρείς το δικαίωμα στην αργία της Κυριακής είναι, ούτε λίγο - ούτε πολύ, φασισμός!

Είναι όλοι τους υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Γι' αυτό συκοφαντούν, επιτίθενται, βρίζουν. Θέλουν με κάθε μέσο να περάσει η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, να κερδίσουν νέο έδαφος οι μεγαλέμποροι στην αγορά, να σβήσουν οι «μικροί», να συνθλιβούν να δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι όλοι τους στο ίδιο στρατόπεδο. Μαζί και οι εκπρόσωποι εκείνων των κομμάτων που εμφανίζονται να στηρίζουν την αργία της Κυριακής, την ίδια ώρα που στα δημοτικά συμβούλια όπου συμμετέχουν ψηφίζουν υπέρ της άρσης της. Να τους τιμωρήσουν εργαζόμενοι και οι μικροί έμποροι. Να τους τιμωρήσουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Αλλη λύση δεν υπάρχει. Να τους κοπεί η φόρα, πριν να είναι αργά.


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ