Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ
Συνεχίζει να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»

Αθλιες συνθήκες δουλειάς και εκβιασμούς από εργολάβους καταγγέλλουν συνάδελφοί της

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συνεχίζει να νοσηλεύεται η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, εργαζόμενη σε εργολάβο καθαριότητας στον ΗΣΑΠ. Τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη, τα μεσάνυχτα, δέχτηκε επίθεση με οξύ από αγνώστους. Την επίθεση κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία του οποίου επισκέφτηκε τη μετανάστρια συνδικαλίστρια στο νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης είναι η Κ. Κούνεβα να έχει χάσει την όραση από το αριστερό μάτι - απαιτείται μεταμόσχευση του κερατοειδή για την αποκατάστασή της - ενώ βλάβη έχει υποστεί και το δεξί μάτι. Χτες υπήρχε η εκτίμηση ότι έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο. Ωστόσο, εξετάζονται οι περαιτέρω επιπλοκές που μπορεί να έχει δημιουργήσει το οξύ στο πρόσωπό της και σε εσωτερικά της όργανα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, συνάδελφοι της συνδικαλίστριας κατήγγειλαν ότι το τελευταίο διάστημα τόσο η ίδια, όσο και άλλοι συνδικαλιστές του χώρου δέχονταν απειλές από εργολάβους καθαριότητας. Συνδικαλιστές του χώρου καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες δουλειάς που προκαλούν αντιδράσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους: Δεν επικολλούνται ένσημα, δεν πληρώνονται όλες τις ώρες που εργάζονται, ούτε τις υπερωρίες, δεν τους επικολλούνται Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη τριμερείς συναντήσεις με το υπουργείο και την εργοδοσία. Η τελευταία προχώρησε σε αλλαγή των συμβάσεων μέσω των οποίων μείωσε το ωράριο εργασίας των καθαριστριών ώστε να είναι κάτω από το όριο που καθιστά αναγκαστική την παροχή Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων. Την ύπουλη επίθεση καταγγέλλουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για τη φιέστα - παρωδία που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του νοσοκομείου(23/10/2018)
Με 48ωρη απεργία διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα(4/10/2018)
Καθολική απαίτηση να βρεθούν οι ένοχοι(22/1/2009)
Οργιο τρομοκρατίας και εργοδοτικών απειλών(11/1/2009)
Στο Μεσαίωνα της ανασφάλιστης εργασίας(28/1/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org