Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι καταιγίδες και χιονοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ και του Καναδά.

ΝΤΑΚΑ.-- Νέο κρούσμα του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών ανακοίνωσαν οι αρχές του Μπαγκλαντές, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκε σε χωριό της επαρχίας Κουριγκράμ. Πάνω από 100 πτηνά σφαγιάστηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εξι άνθρωποι που υποστηρίζεται ότι ανήκαν στις τάξεις των ανταρτών των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν χθες από τις αμερικανοΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Σαρούμπι της Καμπούλ. Ακόμα πέντε άτομα συνελήφθησαν. Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τις ΗΠΑ να ζητούν από τη Νότια Κορέα να επαναφέρει κατοχικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, στα πλαίσια της ενίσχυσης των κατοχικών δυνάμεων, στην περιοχή...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το όριο της φτώχειας αύξησαν χθες οι κινεζικές αρχές, αποφασίζοντας ότι το όριο διαμορφώνεται από 785 γιουάν (82 ευρώ) το χρόνο, που ήταν μέχρι σήμερα, στα 1.100 γιουάν (115 ευρώ) το χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας στη χώρα είναι 43,2 εκατομμύρια έναντι 14,8 εκατομμυρίων μέχρι τώρα.

ΚΑΪΡΟ.-- Την ανάγκη να αρχίσει διάλογος ανάμεσα στον Αραβικό Σύνδεσμο και το Ιράν, προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφωνίες, υπογράμμισε ο γγ του Συνδέσμου. Ο Αμρ Μούσα υποστήριξε ότι οι αραβικές χώρες θα πρέπει να αναλάβουν σημαντικότερο ρόλο «στο μέλλον της περιοχής» και να μην αφήνουν «στο χώρο να παρεμβαίνουν μόνο ξένες δυνάμεις, όπως, π.χ., το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Γερμανία για την επίλυση του ζητήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ