Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Παρά την έντονη αντικομμουνιστική ψύχωση του σημερινού καθεστώτος της Γεωργίας και τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας πραγματοποίησε στις 21 Δεκέμβρη συγκέντρωση στην πόλη Γκόρι (γενέτειρα του Ι. Στάλιν).

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αντίθεση στο σημερινό αντιλαϊκό καθεστώς της χώρας και τονίστηκε πως η αποκατάσταση της λαϊκής εξουσίας κι η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της σοσιαλιστικής ανάπτυξης, είναι η μοναδική διέξοδος από τη σημερινή καταστροφική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο κατηγορηματικά απορρίπτεται η προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Υπογραμμίζεται πως η αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων με τους λαούς Αμπχαζίας, Οσετίας και της Ρωσίας αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή. «Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει η παραίτηση από τα σχέδια ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ», τονίζεται στο ψήφισμα.

Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συμβολικά «ζωντανή αλυσίδα» υπεράσπισης του μνημείου του Ι. Στάλιν, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και το οποίο πρόσφατα οι αρχές της Γεωργίας δήλωσαν πως θα «ξηλώσουν».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ