Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύγχρονος εφιάλτης για τους νέους

Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, τις κοινωνικές και προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τις λύσεις που του προτείνουμε. Να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα των παιδιών μας... Αυτό ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του την προηγούμενη Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει στο «επίκεντρο της πολιτικής του το νέο άνθρωπο», για να του προσφέρει «σωστές συνθήκες εργασίας με ανθρωπιά» και «υψηλής ποιότητας παιδεία»!

Αντί άλλων σχολίων θυμίζουμε μόνο μερικές από τις προτάσεις, τις θέσεις και τους νόμους του ΠΑΣΟΚ που σκιαγραφούν την κοινωνία που οραματίζεται...

  • «Ολοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ, το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών». (Γ. Παπανδρέου 20/01/2004 ομιλία στο Λαύριο).
  • Στις 5 Νοέμβρη του 2008 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την «έκθεση Σέρκας» στην αρμόδια Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με την οποία καθιερώνεται εβδομαδιαία εργασία μέχρι και 70 ωρών!
  • Στο πρόγραμμά του προτείνει την καθιέρωση «ημιανασφάλιστης» εργασίας των νέων εργαζομένων για τέσσερα χρόνια (κλιμακούμενη, που θα ξεκινά από 100% τον πρώτο χρόνο και θα φτάνει σε 25% τον τέταρτο), απαλλάσσοντας συγχρόνως στο τέλος της τετραετίας τους επιχειρηματίες από οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους...
  • Στο ίδιο κείμενό του προτείνει «επιδοτούμενη κοινωνική εργασία των νέων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», στηρίζοντας την επέκταση του θεσμού των «τοπικών συμφώνων απασχόλησης» που διευρύνουν το καθεστώς της «μερικής απασχόλησης».
  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο 2639/98, που προβλέπει ότι: «Ο εργοδότης μπορεί να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής (σ.σ. ανά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα) απασχόλησης στην επιχείρησή του».
  • Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 2874/2000 προχώρησε στην κατάργηση του οκταώρου, στη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» και στην «απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων».
  • Με δικό του νόμο (2956/01) νομιμοποίησε τις εταιρείες «ενοικιάσεων εργαζομένων», μετατρέποντας τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.
  • «Η θέση μου και η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Το άρθρο 16 είναι αναχρονιστικό και αυταρχικό άρθρο, δεν προστατεύει το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το πνίγει. Το άρθρο 16 θα αλλάξει». (Γ. Παπανδρέου «Ελεύθερος Τύπος» 11/02/2007).
  • Στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση με τίτλο «πρόταση 15 σημείων» προτείνεται να αλλάξει το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση, έτσι ώστε: «Οσοι νέοι παίρνουν το απολυτήριο Λυκείου, θα έχουν εγγυημένο ποσό στο όνομά τους από το κράτος, στο ύψος του κόστους σπουδών που θα πηγαίνει στο Ιδρυμα που θα τους δέχεται». Αυτό σημαίνει ότι στα ιδρύματα θα ισχύουν δίδακτρα για κάθε φοιτητή, που ένα μονάχα μέρος τους προτείνεται να το πληρώνει το κράτος.

-- Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται: «Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα, κάτω από την εποπτεία των Πανεπιστημίων και, βεβαίως, με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην καινοτομία, αλλά και στη φυσιολογική εξέλιξη του φοιτητή, στην πρόσβασή του στην αγορά εργασίας». Με άλλα λόγια, η έρευνα, που θα γίνεται στα πανεπιστήμια, θα παραγγέλνεται, θα χρηματοδοτείται και θα καθορίζεται από τις επιχειρήσεις, με γνώμονα το κέρδος τους!

Αυτός ο σύγχρονος εφιάλτης για τη νέα γενιά που σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ «έφτιαξε» το ΠΑΣΟΚ είναι η κοινωνία που υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου για να γίνουν πραγματικότητα τα «όνειρα των παιδιών μας»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εννιά μήνες ανασφάλιστη εργασία για τους νέους!!!(2009-02-11 00:00:00.0)
Καρμπόν με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ(2009-02-04 00:00:00.0)
Προσηλωμένοι αυστηρά στους «νόμους της αγοράς»(2007-10-31 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚικό καμουφλάζ...(2007-06-02 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ ντε Βιλπέν (2)(2006-04-08 00:00:00.0)
Μπαράζ προεκλογικών υποσχέσεων...(2004-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ