Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Τίμησαν τα 90 χρόνια του ΚΚΕ

Πολυάριθμοι ομογενείς παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο οίκημα της Ελληνοαυστραλιανής Κοινωνικής Πρόνοιας της Μελβούρνης για να τιμηθούν τα 90χρονα του ΚΚΕ.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Φίλων του ΚΚΕ στη Μελβούρνη Παναγιώτης Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «το ΚΚΕ είναι εδώ 90 χρόνια και θα μείνει για πάντα γιατί το θέλει ο λαός, γιατί είναι λαός». Κύριος ομιλητής ήταν ο Στράτος Μαυραντώνης, από το Σίδνεϊ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στην 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Κ. Αλαβέρας, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Γ. Τσουγκρής, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Μάρκου, εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και ο Αντριου Ιρβιγκ, γραμματέας του ΚΚΑ στη Βικτόρια. Ο τελευταίος υπογράμμισε πως τα κομμουνιστικά κόμματα διαφόρων χωρών προσβλέπουν πάντα προς το ΚΚΕ «που έχει τις πιο ξεκάθαρες θέσεις για την ήττα του καπιταλισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της έκδοσης «Μια Μικρή Αφήγηση» που είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και απαγγέλθηκαν ποιήματα από τις Κατερίνα Τσίτα και Ξανθούλα Σγουρού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ