Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υποκριτική «έγνοια» για τους αγρότες

Στο έλεος της ΚΑΠ και των καρτέλ παραδίδει η κυβέρνηση τη μικρομεσαία αγροτιά, καταδικάζοντάς τη σε μαζικό ξεκλήρισμα και βίαιη προλεταριοποίηση.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει καθαρά από την επίσκεψη-αστραπή και τα μέτρα-κοροϊδία που εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής στην Κοζάνη το περασμένο Σάββατο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και μονάδες διαλογής αγροτικών προϊόντων, επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα ότι «δείχνουμε την έγνοια μας για τον αγροτικό κόσμο στην πράξη»! Ως έμπρακτη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού ο πρωθυπουργός ανέφερε την «έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων», ξεχνώντας βέβαια ότι αυτές έχουν «παγώσει» στα επίπεδα του 2002, τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και τους γεωργικούς συμβούλους, που όμως δεν έχουν προσφέρει τίποτα, ούτε πρόκειται, στους μικρομεσαίους αγρότες. Οσο για την ένταξη έργων υποδομής και προγραμμάτων στο Δ΄ ΚΠΣ, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έργα και προγράμματα που εξυπηρετούν αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τον αγροτουρισμό. Ταυτόχρονα, απέφυγε να πει οτιδήποτε για την «κατάρρευση» των τιμών βασικών αγροτικών προϊόντων και τα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που ανέφερε για «τον περιορισμό των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης», σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες, αντίθετα προοιωνίζονται νέα δεινά. Συγκεκριμένα, ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην «καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα απ' ό,τι προβλέπεται, οι δικαιούχοι αγρότες», καθώς και στην «άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων που συγκεντρώνουν δημητριακά, έτσι ώστε να δοθεί η προκαταβολή τώρα στους παραγωγούς και να διατεθεί το προϊόν αργότερα με πιο ικανοποιητικούς όρους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ