Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθωωτικό «πόρισμα» ετοιμάζει η ΝΔ

Συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της Εξεταστικής Επιτροπής καταβάλλει η κυβέρνηση, αποσκοπώντας εκτός των άλλων και να προετοιμάσει το έδαφος για το αθωωτικό πόρισμα που ετοιμάζει για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Το κυβερνητικό επιτελείο αξιοποιεί στο έπακρο ένα βίντεο - προϊόν υποκλοπής, που εμφανίζει το σύντροφο της δικηγόρου Στ. Σωτηροπούλου - είχε καταθέσει την περασμένη βδομάδα στην Επιτροπή «δείχνοντας», έμμεσα, τον Κ. Καραμανλή πίσω από την υπόθεση - να ζητεί ανταλλάγματα από γνωστό ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην προχωρήσουν δικαστικά οι διεκδικήσεις των ακτημόνων κατοίκων της Νέας Ραιδεστού. Με αφορμή αυτό το βίντεο, η κυβέρνηση επιδιώκει να απαξιώσει γενικότερα όσους μάρτυρες προσέρχονται στην Εξεταστική Επιτροπή και αφήνουν υπόνοιες για ευθύνες υπουργών και «συντονισμό» της υπόθεσης από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστική η ομοβροντία δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη το Σαββατοκύριακο που συνεχίστηκε και χτες. Το «σήμα» το έδωσε ο Πρ. Παυλόπουλος μιλώντας για ψευδομάρτυρες και επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις πολιτικές δυνάμεις που τους καλούν στην Επιτροπή: «Δεν ταιριάζει σε πολιτικές δυνάμεις ν' ανακαλύπτουν ψευδομάρτυρες, οι οποίοι μάλιστα έχουν διασυνδέσεις με ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι στρέφονται ευθέως κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης», είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει τις πολιτικές δυνάμεις. «Δείτε ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι κάλεσαν ως μάρτυρα τη συγκεκριμένη κυρία για την οποία αποκαλύπτονται όλα αυτά που βλέπετε όλες αυτές τις ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερο επιθετικός ο Ε. Αντώναρος, δήλωσε αργότερα ότι «κάποιοι που δρουν στο παρασκήνιο, καθοδηγούν περίεργους μάρτυρες και άτομα με ύποπτη συμπεριφορά, επιχειρώντας έτσι να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι συνένοχοι όσοι τους παρέχουν πολιτική κάλυψη, φανερά, σιωπηρά ή με την ανοχή τους. Ματαιοπονούν. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν».

Ολα πάντως συνηγορούν ότι το κυβερνών κόμμα προετοιμάζει πυρετωδώς το δικό του «αθωωτικό» πόρισμα για την υπόθεση. Το επιβεβαίωσε, έμμεσα πλην σαφώς, ο γαλάζιος βουλευτής που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή Κ. Μαρκόπουλος δηλώνοντας (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ότι «αν φτάσουμε σε διαφορετικά πορίσματα, ο καθένας θα αναλάβει το δικό του βάρος και θα κριθεί για αυτά τα οποία λέει στο δικό του πόρισμα, επειδή έχει γίνει και στο παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ