Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΠΕ
Σημαντικά κέρδη στο 9μηνο

Σημαντικά κέρδη, κατέγραψαν το 9μηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ενώ εντυπωσιακές παραμένουν οι επιδόσεις της επιχείρησης στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων κατά 10% και σε απόδοση επενδεδυμένων κεφαλαίων κατά 9%!

Στο 9μηνο τα «συγκρίσιμα» καθαρά κέρδη κινήθηκαν στα 181 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 20%, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 38% στα 8,1 δισ. ευρώ. Ο όμιλος επισημαίνει ότι η λειτουργική κερδοφορία του ενισχύθηκε σημαντικά λόγω της ανόδου των περιθωρίων διύλισης των βελτιωμένων αποδόσεων και των ισχυρών επιδόσεων των άλλων κλάδων. Η «συγκρισιμότητα» των αποτελεσμάτων εξαιρεί το αποτέλεσμα της αποτίμησης των αποθεμάτων της επιχείρησης, η αξία των οποίων μειώθηκε. Εάν συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις στην αποτίμηση των αποθεματικών, τότε τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται σε 153 εκατ. ευρώ με μείωση κατά 42%.

Ο όμιλος, όμως, είχε αύξηση κερδών από την ηλεκτροπαραγωγή κατά 93%, στα 20 εκατ. ευρώ, και από τη συμμετοχή της στη ΔΕΠΑ κατά 130%, στα 15 εκατ. ευρώ. Εχει, επίσης, στα χέρια της όλες τις απαιτούμενες άδειες για την επέκταση του διυλιστηρίου στην Ελευσίνα, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι αρνούνται να πολλαπλασιαστούν οι κίνδυνοι και η ρύπανση από την επένδυση που προωθούν τα ΕΛΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ