Κυριακή 9 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Πάνω κάτω - πέρα δώθε!

Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι, πάει χάλασε ο κόσμος! Σχεδόν έχασα την πίστη μου στους ανθρώπους. Αμερικάνικες εκλογές και εμείς σιωπή; Τι έγιναν οι εποχές που ντύναμε τον Κάρτερ με φουστανέλες; Πού πήγαν τα ευχαριστώ του Σημίτη; Είμαστε ή δεν είμαστε προτεκτοράτο; Εχουνε άδικο οι Αμερικάνοι, αναρωτιόμουν, που στρέφονται στους γειτόνους μας; Εκείνοι, ακολουθώντας δικές μας συμπεριφορές παλαιότερων, αλλά και τωρινών χρόνων, κάθε πρωί σηκώνουν αμερικανικές σημαίες στα παράθυρα. Εμείς, τίποτα! Σα να μη γίνονταν εκλογές. Και ύστερα θέλουμε υποστήριξη στην τελική ονομασία της ΦΥΡΟΜ. Αμ, δε θα την έχουμε!

Κάθε μέρα, βέβαια, είχαμε στο τραπέζι μας εκτενείς ανταποκρίσεις. Δεν έχω παράπονο! Εμαθα απ' έξω και ανακατωτά τι νούμερα παπούτσια φοράει η Σάρα Πέιλιν και πόσα φουστάνια αγόρασε. Εμαθα ακόμα πως, μόλις τελειώσει η εκλογική εκστρατεία, όλος αυτός ο ρουχισμός, θα πάει σε φτωχές οικογένειες. Τρομερή ιδέα! Ολόκληρο το Χάρλεμ, θα ντυθεί με «Βερσάτσε»!

Για να είμαι δίκαιος αραιά και πού ακούγονταν και κάποιες σοβαρές και συνετές φωνές! Ανθρωποι τίμιοι που ξέρουν να κρατάν τις φιλίες και τις παραδόσεις έλεγαν, δειλά - δειλά είναι αλήθεια, πως το επιτελείο του Ομπάμα σχεδόν ελληνοκρατείται! Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο κύριος Τζο Μπάιντεν, είναι σχεδόν υπάλληλος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Αφού οι θέσεις του για την Κύπρο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την ονομασία είναι σχεδόν όμοιες με αυτές του ΛΑ.Ο.Σ. Ο κύριος αυτός ξεπερνάει σε ελληνικό πάθος και τον κ. Γεωργιάδη!

Δυο τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ιδιαίτερα αμέσως μετά την εκλογή, όμως, άνοιξαν, πια, οι ουρανοί! Τα στόματα ελευθερώθηκαν. «Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε»! «Ο Γιος του Μπάρμπα-Θωμά στο Λευκό Οίκο»! «Μια καινούρια σελίδα ανοίγει για την Αμερική και τον κόσμο». Δε θα απαριθμήσω όλα τα πρωτοσέλιδα και όλους τους φιλιππικούς... Τα φερέφωνα βρήκαν, επιτέλους, τη λαλιά τους! Τα μάτια του Ομπάμα, είπε μια κυρία, εκπέμπουν ηλεκτρισμό και ταπεινότητα! Ο μαύρος Πρόεδρος έρχεται γεμάτος λευκές ελπίδες, είπε ένας άλλος ποιητής!

Ο καθένας ωστόσο γνωρίζει, και τα φερέφωνα επίσης γνωρίζουν, πως η μόνη αλλαγή που φέρνει ο Ομπάμα είναι το χρώμα του. Οι διασυνδέσεις του με το μεγάλο κεφάλαιο της Αμερικής είναι και γι' αυτόν δεδομένες! Θυμίζουμε, για όσους θέλουν να το ξεχνούν, πως οι τελευταίες εκλογές ήταν οι πιο ακριβές στην ιστορία των ΗΠΑ. Και θυμίζουμε, ακόμα, πως ο Ομπάμα ξόδεψε τα περισσότερα! 280.000 δολάρια την ώρα συγκέντρωνε στην οικονομική του εξόρμηση. Μόνον το μήνα Σεπτέμβριο τα επιτελεία του μάζεψαν 190.000.000 δολάρια.

Εξήντα κατ. Αμερικάνοι πολίτες, ωστόσο, βρίσκονται χωρίς υγειονομική κάλυψη! Αλλα 50 εκατ. ζούνε πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας. Τριάντα εκατ. Αμερικανοί πολίτες είναι αναλφάβητοι. Το δημόσιο χρέος της Αμερικής ξεπερνάει τα 11 τρισ. δολάρια. Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι έφτασαν τα 11 εκατ.

Ο γιος του μπάρμπα-Θωμά, ακόμα και να ήθελε, είναι καταδικασμένος να ακολουθήσει την πολιτική των προκατόχων του. Για τον Πρόεδρο της Αμερικής δεν ισχύει ο «ρόλος της προσωπικότητας στην ιστορία». Είναι τέτοιες και τόσες οι δεσμεύσεις του που καταργείται αυτή η θεωρία. Κανένας από τους μεταπολεμικούς Προέδρους των ΗΠΑ, ακόμα και αυτός ο «θεόσταλτος» Κένεντι, δεν τήρησε αυτά που υποσχέθηκε. Δε θα πάμε στην Κορέα, δήλωναν προεκλογικά. Πήγαιναν, μόλις εκλέγονταν. Το ίδιο για το Βιετνάμ, για την Κούβα, για τη Μέση Ανατολή, για τη Λατινική Αμερική, για το Ιράκ.

Το ίδιο θα κάνει και ο Ομπάμα και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή είναι βλάκας ή λέει ψέματα! Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Ιράν, Λατινική Αμερική, Βόρεια Κορέα, Γεωργία... ο καινούριος Πρόεδρος θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Τα 600 δισ. δολάρια που ξόδεψε η Αμερική στο Ιράκ, οι 5.000 Αμερικάνοι στρατιώτες που χάθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο, είναι λίγα μπροστά σε αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Και μόνο το απότομο ανεβοκατέβασμα των χρηματιστηρίων την ημέρα και την επομένη της εκλογής του νέου Προέδρου, δείχνει «ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο»! Και την Αμερική πρωτίστως. Επάνω τα χρηματιστήρια την ημέρα της ...γιορτής! Κάτω την επομένη, για να χαμηλώσουν οι τόνοι! Πάνω κάτω, λοιπόν, θα πηγαίνουν τον Ομπάμα. Οπως πήγαιναν τον Μπους, τον Κλίντον, τον Ρέιγκαν και πάει λέγοντας. Πάνω κάτω και πέρα δώθε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι δύο διαχειριστικές όψεις του ίδιου «νομίσματος»(2012-10-27 00:00:00.0)
Απολύσεων συνέχεια(2012-02-04 00:00:00.0)
Κορυφώνεται το παρασκήνιο(2011-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-09-12 00:00:00.0)
Οι πολυεθνικές βγάζουν τον πρόεδρό τους στις ΗΠΑ!(2008-10-26 00:00:00.0)
Το χρώμα του χρήματος(2008-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ