Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10220

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμία εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια

Οταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας, εμείς λέμε να μην παίρνονται υπόψη. Να τις αψηφήσει η κυβέρνηση, να μην πειθαρχήσει. Τα παραπάνω τόνισε, στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταστρέφει το φτωχό αγρότη

Φεύγει από τη μέση ο μικροπαραγωγός για να επιβιώσει ο μεγάλος, ενταγμένος στα προγράμματα της Ευρωένωσης. Ετσι τρώμε προϊόντα που δεν ξέρουμε, ακριβά και σε περιόδους κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει δυνατότητα να κουμαντάρεις τα του τόπου σου.


ΣΕΛ.  8  -  9

Να στραφούν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ και τα κόμματά της τα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απορρίψουν χωρίς συζήτηση τη θέση του πρωθυπουργού ότι είμαστε όλοι κοινωνικά υπεύθυνοι και πρέπει να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Για τα παζάρια που θα κάνουν, κυρίως με τις ΗΠΑ, ώστε να διεκδικήσουν έναν ενισχυμένο ρόλο της ΕΕ στο νέο «διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», που να κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ευρωμονοπωλίων, συζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ στη χτεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, για τη διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, ανέθεσαν στην Κομισιόν και το ΕΚΟΦΙΝ να υποβάλουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μια ευρωπαϊκή στρατηγική, με βάση τη Στρατηγική της Λισαβόνας και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση.

Η ΕΕ, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν ενιαία γραμμή στο να φορτώσουν την κρίση στους λαούς. Αυτό δεν αναιρεί την όξυνση των αντιθέσεών τους σχετικά με την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, λόγω της ανισομετρίας στο εσωτερικό της ΕΕ και του ανταγωνισμού των μονοπωλίων τους. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να φοβηθούν την αναμέτρηση, την ανυπακοή και την απειθαρχία προς την ΕΕ και τα κόμματά της. Πρέπει να εναντιωθούν στη στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της.


ΣΕΛ.  11


ΚΚΕ
Στα Ταμεία όλα τα κλεμμένα

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 27 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  19
ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ