Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10222

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να τερματιστούν οι προσπάθειες τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος

Να τερματιστούν τώρα οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται, απαίτησε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησής του. Παράλληλα ζήτησε την άμεση κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που έχουν από κοινού ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να οδηγούνται στα δικαστήρια αγωνιζόμενοι μαθητές.


ΣΕΛ.  17

Δεν είναι ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ για να λειτουργούν ως επιχειρήσεις

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι υγειονομικοί, να παλέψουν ενιαία για τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων, με γενική στρατηγική ριζικής εναντίωσης στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα

  • Τα νοσοκομεία δεν είναι εμπορικά μαγαζιά. Το ΚΚΕ δε δέχεται την επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος που έχει πληρώσει με τις εισφορές του, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, να πληρώνει και στα δημόσια νοσοκομεία για την υγεία του. Δεν μπορεί τα επιχειρηματικά μεγαθήρια να αγοράζουν νοσοκομεία, όπως δεν μπορεί να συνυπάρξει ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.
  • Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουν πρώτα να «ξεμπερδέψουν με τις εργασιακές σχέσεις». Ψηφίστηκε το 65ωρο, ο διαχωρισμός σε «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας, που θα οδηγήσει στο σμπαράλιασμα του ωραρίου των γιατρών, προσπαθώντας επίσης να μειώσουν πολύ τις αποδοχές, και να εντατικοποιήσουν τη δουλειά.
  • Χρειάζεται ενιαίος αγώνας με πολιτικά χαρακτηριστικά. Εξω τα μονοπώλια από το χώρο της Υγείας. Δημόσια δωρεάν υγεία, εδώ και τώρα προσλήψεις, ένταξη στα ΒΑΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης, και των απογευματινών ιατρείων, που είναι μορφή ιδιωτικοποίησης. Θέλει μέτωπο, αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη.

ΣΕΛ.  7


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ταξιδεύει» για Θεσσαλονίκη

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε στην Αθήνα, με τους επισκέπτες να φτάνουν τις 10.000.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ
Μαζικά - ταξικά στις κινητοποιήσεις και στην απεργία

Με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους στις 27 Νοέμβρη και στις 10 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  21
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ολοι αύριο στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

ΣΕΛ.  20
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σε προτεραιότητα οι ιμπεριαλιστικές αποστολές

ΣΕΛ.  13
Κοινές πρωτοβουλίες Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης

ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ