Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Με όπλο την ενωμένη πάλη

Με όπλο την ενότητα και δύναμη του αγώνα και με αίτημα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, δημοσίου και δωρεάν συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ μπαίνει και φέτος μπροστά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των σπουδαστών. Η αρχή του αγώνα θα γίνει αύριο, Τετάρτη, σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΟΕΕΚ (Ηλιουπόλεως 1 - έναντι ΤΕΦΑΑ).

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι η κατάργηση των διδάκτρων - τα οποία αγγίζουν τις 130.000 δραχμές το χρόνο, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτήν την τιμή τα βιβλία και οι σημειώσεις - η χορήγηση «πάσο» για μειωμένο εισιτήριο, η δωρεάν παροχή συγγραμμάτων, η επίλυση των υλικοτεχνικών προβλημάτων, η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ενώ ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα είναι να κατοχυρωθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα: Να γίνεται ανά δύο μήνες, μια δίωρη γενική συνέλευση στο χώρο του ΙΕΚ, να διοικούνται τα ΙΕΚ συλλογικά και όχι μονοπρόσωπα και να συμμετέχει εκπρόσωπος των συλλόγων στη διοίκηση του ΟΕΕΚ.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους σπουδαστές να γραφτούν μαζικά στο Σύλλογο «για να δυναμώσει και άλλο η φωνή μας» και επισημαίνουν ότι «χρειαζόμαστε ένα άλλο σύστημα κατάρτισης, που θα διευρύνει αντί να κατακερματίζει τους επαγγελματικούς μας ορίζοντες, που θα μας μορφώνει αντί να μας "εκπαιδεύει"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ