Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7796

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι προσυνεδριακές διαδικασίες

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση των παρεμβάσεων κοινωνικοπολιτικών παραγόντων, όπως και τις απαντήσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την προχτεσινή παρουσίαση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαδικασίες συζήτησης των Θέσεων στις Επιτροπές Περιοχών και Πόλεων, στις Νομαρχιακές και Αχτιδικές Επιτροπές, στις ΚΟΒ, αλλά και οι ανοιχτές εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης βρίσκεται στο 15%.


Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Απαίτηση η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ με προοπτική

Αμεσος στόχος να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και να σταματήσει τώρα ο ψευδεπίγραφος «κοινωνικός διάλογος»

Με τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία - πρόκειται για τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας - με τη μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, με την ενεργητική συστράτευση κάτω από τα πανό των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Το μήνυμα είναι η αναγκαιότητα για άμεση κλιμάκωση του αγώνα με προοπτική. Ο στόχος της απεργίας παραμένει ξεκάθαρος: Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και να σταματήσει αμέσως κάθε κοινωνικός διάλογος. Κάθε χώρος δουλιάς, κάθε γειτονιά, να γίνουν μετερίζια του αγώνα. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δεν είναι ανίκητα. Σημαντικό βάρος σ' αυτόν τον αγώνα θα σηκώσουν οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. Επόμενος μεγάλος σταθμός τους, το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Οκτώβρη.


Status

Η σοβαρή επιτυχία, που σημείωσε η χτεσινή πανελλαδική απεργία, αλλά και η μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις (φωτό από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) στέλνουν ξεκάθαρο το μήνυμα: Τα αντεργατικά μέτρα δε θα περάσουν. Η εργατική τάξη είναι αποφασισμένη να παλέψει και να μην επιτρέψει το τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων και της ζωής της.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Γιώργος Μπακοβασίλης προσφέρει 300.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, στη μνήμη του ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ.



ΔΟΕ
Νέος εκβιασμός για την Ολυμπιάδα 2004

Σε νέο ωμό εκβιασμό προχώρησε χτες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στο θέμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποκαλυπτικό των πολύμορφων, αντιλαϊκών ανταγωνισμών των μεγάλων συμφερόντων.


ΣΕΛ.  25
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε τεντωμένο σχοινί

Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι διπλωματικές απόπειρες του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι παραμένουν στις θέσεις τους, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο των συγκρούσεων.


ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ