Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για δωρεάν συγγράμματα

Μαζική παράσταση στη Σύγκλητο του ΑΠΘ προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι της Φιλοσοφικής Σχολής, διεκδικώντας να τερματιστεί το απαράδεκτο καθεστώς, που θέλει τους φοιτητές να πληρώνουν το 90% των συγγραμμάτων και σημειώσεων, και να διανεμηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα συγγράμματα και σημειώσεις όλων των μαθημάτων δωρεάν.

Η κινητοποίηση έρχεται ως κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών της Φιλοσοφικής, που την προηγούμενη βδομάδα προχώρησαν σε επιτυχημένες μαζικές παραστάσεις στην κοσμήτορα της Σχολής και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου.

«Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που βασανίζει χιλιάδες φοιτητές εδώ και τόσα χρόνια», δήλωσε στο «Ρ» ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της ΠΚΣ από το Ιστορικό - Αρχαιολογικό. Και συνέχισε: «Αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε και ο πρύτανης στην προηγούμενη κινητοποίηση».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας αν χρειαστεί»,, μας λέει ο Παύλος Σπυρόπουλος από το Σύλλογο Φοιτητών Φιλολογικού. «Η οργή είναι γενικευμένη και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα κλιμακώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας με μορφές που θα επιλέξουμε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ