Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Σε πλήρη διάλυση οδηγείται το ΚΥ Βόνιτσας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Το υπάρχον προσωπικό του ΚΥ πόσες μέρες υπηρέτησε στο ΚΥ, πόσες στα Περιφερειακά Ιατρεία και πόσες αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο;

-- Τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του ΚΥ με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού τα κενά παραμένουν μισό χρόνο μετά την πρώτη μας Ερώτηση;

ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει καθιερωθεί το αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό όριο των 30 μαθητών ανά τμήμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Τι ενέργειες θα κάνει για να δημιουργηθεί 5ο τμήμα στην Α` τάξη στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και να εξασφαλίσει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για την εφαρμογή του;

-- Τι μέτρα θα πάρει για να αλλάξει το αντιπαιδαγωγικό και αναχρονιστικό όριο των 30 μαθητών ανά τμήμα στην κατεύθυνση το μέγιστο όριο να είναι 20 παιδιά ανά τμήμα;

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ: Στη Νέα Πέραμο λειτουργεί μόνο ένας Παιδικός Σταθμός, τη στιγμή που στην περιοχή η πληθυσμιακή αύξηση που σημειώνεται, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι εκρηκτική. Το πλήθος των παιδιών που φιλοξενεί ο Σταθμός είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που πραγματικά μπορεί να φιλοξενήσει, δημιουργώντας έτσι επιπρόσθετα προβλήματα στα νήπια και στους εργαζόμενους του Σταθμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Βέρα Νικολαΐδου και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία νέων Παιδικών Σταθμών στη Νέα Πέραμο, ώστε όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής να ενταχθούν δωρεάν σε αυτούς.

-- Αν θα προσλάβει άμεσα και αποκλειστικά με μόνιμη σχέση εργασίας το απαραίτητο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό που έχει ανάγκη ο Παιδικός Σταθμός για να λειτουργεί σωστά.

-- Τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπίσει το θέμα επικινδυνότητας και ασφάλειας που τίθεται στη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ