Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πάνω από τις προσδοκίες η επιτυχία της πανεξόρμησης

Σε χιλιάδες εργαζόμενους και ανθρώπους του μεροκάματου, του μόχθου έφτασε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, με τις Θέσεις του ΚΚΕ, στην περιφέρεια του Πειραιά. Η συμμετοχή των μελών του Κόμματος, των φίλων, αλλά και ανθρώπων που βρέθηκαν με το Κόμμα στα αγωνιστικά μετερίζια ξεπέρασε τα αναμενόμενα. Ομως αυτό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση του πειραιώτικου εργατόκοσμου. Από όπου πέρασαν τα «συνεργεία» οι πόρτες άνοιγαν διάπλατα και οι συζητήσεις φούντωναν. Η εξόρμηση ήταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε νυχτερινά σχολειά, αλλά και σε νυχτερινές βάρδιες εργοστασίων.

Η αποφασιστικότητα, που φάνηκε από τη μαζική συμμετοχή, ο σωστός σχεδιασμός, το κλίμα ενθουσιασμού που είχε δημιουργηθεί στις οργανώσεις από την όλη προετοιμασία της εξόρμησης, προετοιμασία που είχε αρχίσει μέρες πριν, έφεραν το πρωτοφανές ακόμα και στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Από τα 30 φύλλα «Ρ» που δίνονταν εκεί σε πανεξορμήσεις - σταθμούς, ο αριθμός αυτός τώρα εκτινάχτηκε στα 120 φύλλα.

Ο «Ρ» βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της ΚΟ Αγίας Τριάδας του Πειραιά. Πολύ πριν το καθορισμένο ραντεβού στα γραφεία της Οργάνωσης, τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί, οι νεολαίοι, κατέφθαναν με γιορτινή διάθεση. Οταν τα «συνεργεία» ξεχύθηκαν στις γειτονιές, η ανταπόκριση ήταν αντάξια στους δεσμούς που συνδέουν τους Κοκκινιώτες με το ΚΚΕ.

Από το πρώτο κιόλας βήμα έξω από τα γραφεία, τα φύλλα άρχισαν να φεύγουν. Πρόθυμα όσοι συναντούσαμε, έπαιρναν την εφημερίδα και άνοιγαν τη συζήτηση. Η αποδοχή όμως που εντυπωσίασε ήταν στα σπίτια που επισκεφτήκαμε. Σχεδόν όλοι περίμεναν το χτύπημα του κουδουνιού. «Σας περιμέναμε από το πρωί» μας έλεγαν και έπαιρναν την εφημερίδα έχοντας έτοιμα μαζί με το αντίτιμο και τις ερωτήσεις. Για την ανεργία, για την οικονομία, για τη διαφθορά. Εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κυρίαρχη πολιτική, και την ελπίδα τους στο Κόμμα.

«Να βγείτε πλατιά στον κόσμο. Να τον ταρακουνήσετε. Να δει την αλήθεια. Να σταματήσει πια να τους πιστεύει και να δει το συμφέρον του», μας είπε ένας ηλικιωμένος, που μπορεί μεν τα πόδια του να μην τον κρατούσαν αλλά η ψυχή του είχε περίσσευμα. Δεν υπήρξε πόρτα που να μη γίνει κουβέντα και διάλογος, που να μην υπάρξει ενδιαφέρον για το καινούριο και το ελπιδοφόρο που θα φέρει το 18ο Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ