Κλιμακώνεται η διεθνής αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται εδώ και δέκα χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν τα επιθετικά σχέδια αντιδραστικών ομάδων που λειτουργούν ανενόχλητα στο Μαϊάμι.
Το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ανακήρυξε τους 5 Κουβανούς πατριώτες επίτιμους διδάκτορες και ενέκρινε την Τρίτη ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάρει μέτρα για την άμεση αποφυλάκισή τους. Στην ειδική αυτή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, παραβρέθηκε και ο Ρικάρντο Αλαρκόν, πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, ο οποίος νωρίτερα είχε ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των πέντε Κουβανών.
Τέλος, τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρώτος αντιπρόεδρος, Χοσέ Ραμόν Ματσάντο Βεντούρα συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Νέα Υόρκη για την υπεράσπιση των «5». Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο ο αιδεσιμότατος Λούσιους Ουόκερ, ο δικηγόρος Λεονάρντ Ουάινγκλας, που συμμετέχει στην ομάδα υπεράσπισης των «5», και άλλες προσωπικότητες.