Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΟΗΕ - ΔΕΑΕ
Σταθερή η «κόντρα» για το πυρηνικό πρόγραμμα

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Το Ιράν δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει απέναντι στα «παράνομα αιτήματα» σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, ούτε απέναντι σε χώρες που επιχειρούν να το «τρομοκρατήσουν», διαμήνυσε, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο Ιρανός Πρόεδρος κατήγγειλε τις αμερικανικές και νατοϊκές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς του κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το «σιωνιστικό καθεστώς θα τελειώσει ούτως ή άλλως».

Λίγες ώρες αργότερα, η ΕΕ, στην τοποθέτησή της, στο συμβούλιο των διοικητών της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας υποστήριζε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει την ικανότητα να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Στο ίδιο κείμενο, ζητάται και πάλι από την ιρανική ηγεσία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εντούτοις, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία δε φαίνεται να συναντιούνται, σύντομα, και πάλι για να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέταρτου γύρου κυρώσεων, όπως επιδιώκουν οι ΗΠΑ. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από την Ουάσιγκτον καθώς η Μόσχα θεωρεί ότι δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για τέτοια συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ