Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Εγκλημα με αιτίες

ΕΛΣΙΝΚΙ.--

Η πρόσφατη σφαγή σε σχολείο της Φινλανδίας, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους - 8 μαθήτριες, 1 μαθητή, έναν καθηγητή και του δράστη - αναδεικνύει το γεγονός ότι η Φινλανδία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο στην κατοχή πυροβόλων όπλων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία σήμερα νέοι ηλικίας και 15 χρόνων μπορούν να κατέχουν νόμιμα πυροβόλο όπλο. Είναι η ίδια χώρα της οποίας το εκπαιδευτικό σύστημα, το γνωστό «φιλανδικό μοντέλο», προβλήθηκε και στη χώρα μας ως το πρότυπο...

Μετά το νέο μακελειό σε σχολείο - πριν ένα χρόνο είχε συμβεί και άλλο - η κυβέρνηση της χώρας, κάτω από την κατακραυγή, ζήτησε αυστηροποίηση των νόμων για την οπλοκατοχή. Επίσης θα διεξαχθεί έρευνα για το γεγονός ότι την προηγούμενη μέρα του φονικού ο δράστης είχε καταθέσει στην αστυνομία, καθώς είχε αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιαζόταν να κάνει σκοποβολή με όπλο.

  • Ενας 16χρονος Καναδός ένοπλος κράτησε ομήρους έναν πάστορα και 300 μαθητές την Τρίτη σε γυμνάσιο στη Ρετζίνα. Ο δράστης συνελήφθη και το επεισόδιο έληξε αναίμακτα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ