Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Σύνταγμα

ΚΙΤΟ.--

Πέντε μέρες έμειναν μέχρι την Κυριακή, μέρα - σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία του Εκουαδόρ, καθώς ο λαός της χώρας καλείται στις κάλπες να εγκρίνει ή να καταψηφίσει το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Η έγκρισή του θεωρείται βέβαιη καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπέρ της έγκρισης τάσσεται το 60%, κατά τάσσεται το 27%, ενώ 13% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Την Κυριακή η καμπάνια του «ναι» πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση και πορεία υπέρ του νέου Συντάγματος στην πρωτεύουσα Κίτο. Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες των οκτώ διοικητικών περιφερειών ενώ η αυλαία τέλους της εκστρατείας θα πέσει την Παρασκευή, στη δεύτερη μεγάλη πόλη Γκουαγιακίλ, με συγκέντρωση και συναυλία στο στάδιο Μοντέλο, όπως δήλωσε το ηγετικό στέλεχος του κόμματος Αλιάνσα Παΐς, Εδουάρδο Παρέδες. Αντιδιαδήλωση στο Γκουαγιακίλ διοργανώνει την ίδια μέρα το «Κόμμα Πατριωτική Κοινωνία» του πρώην Προέδρου Λούσιο Γκουτιέρες καλώντας το λαό να ψηφίσει «όχι»...

Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία «Petrobras» συμφώνησε να επιστρέψει στο Εκουαδόρ τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, που είναι γνωστές ως «Μπλοκ 31», στο εθνικό πάρκο Γιασούνι, για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κορέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ