Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»
Με νεοταξική φόρμα εκστρατείας

Η μεγαλύτερη εθνική διακλαδική άσκηση κυνηγάει σύμφωνα με το νέο ιμπεριαλιστικό δόγμα τις «ασύμμετρες απειλές» εγκαταλείποντας το δόγμα υπεράσπισης των συνόρων της χώρας

Την πλήρη ενσωμάτωση στο νεοταξικό επιθετικό δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών» και τη σταδιακή εγκατάλειψη του δόγματος υπεράσπισης των συνόρων της χώρας, σηματοδοτεί η φετινή άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθνική διακλαδική άσκηση που γίνεται σε ετήσια βάση, η οποία είχε σταθερά προσανατολισμό την αντιμετώπιση απειλών κατά της εδαφικής ακεραιότητας που προέρχονταν από το εξωτερικό.

Φέτος, όμως, η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2008», που διεξάγεται το διάστημα 22-26 Σεπτέμβρη, παίρνει άλλο χαρακτήρα, σε εφαρμογή της μετεξέλιξης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της υιοθέτησης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, του νέου ιμπεριαλιστικού δόγματος, όπου ανάμεσα στις απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι και οι λεγόμενες «ασύμμετρες». Σε αυτές περιλαμβάνεται η «τρομοκρατία» και κάθε είδους «απειλή» που προέρχεται από το εσωτερικό της χώρες, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και πλευρές της δράσης του μαζικού λαϊκού κινήματος, στρέφοντας στο εσωτερικό τις Ενοπλες Δυνάμεις με μέτωπο τον «εχθρό λαό». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι φέτος «ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών» χωρίς να δίνονται παραπέρα διευκρινίσεις.

Η άσκηση, όπως επίσης έγινε γνωστό, «θα διεξαχθεί σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως, με τις ελάχιστες δυνατές συμβατικότητες, χωρίς καθορισμένο εκ των προτέρων "πολεμικό παίγνιο". Περιοχές εξέλιξης της άσκησης είναι η Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Ηπειρος, Θράκη), η περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (νησιά), ο θαλάσσιος χώρος του Αιγαίου καθώς και ο υπερκείμενος εναέριος χώρος. Θα πάρουν μέρος, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους μεγάλους επιχειρησιακούς σχηματισμούς, τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ - ΛΣ - ΠΥ), καθώς και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΣ - ΥΠΕΞ - ΓΓ/ΕΕ - ΕΥΠ -ΥΠΑ - ΟΤΕ). Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως δε θα πραγματοποιηθεί τελική φάση και δεν έχουν προσκληθεί παρατηρητές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ