Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βουτηγμένοι στον «κοινωνικό εταιρισμό»

Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι γνωστό ότι ο «ΣΥΝ» όχι μόνο συμμετέχει στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), σε ένα δηλαδή πανευρωπαϊκό και εθνικό εργαλείο κοινωνικού εταιρισμού, αλλά τα στελέχη του μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων επεξεργάζονται από κοινού την πολιτική της ΟΚΕ. Μια πολιτική που προωθεί βήμα - βήμα στα μεγάλα κεντρικά ζητήματα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μόλις χτες ο Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε ημερίδα της, έκρινε σκόπιμο να εξάρει το ρόλο της, καθώς όπως είπε ο υπουργός: «Η συμβολή της είναι σημαντική για τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας όπως είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του «ΣΥΝ» -ΣΥΡΙΖΑ» Σ. Σώκος χαιρετίζοντας «τους εκλεκτούς προσκλεκλημένους» όχι μόνο αποδέχτηκε αυτό το ρόλο αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας ότι ο ΣΥΝ «υποστηρίζει τον θεσμό της ΟΚΕ, υποστηρίζει τον κοινωνικό διάλογο...». Και όχι μόνο αυτό. Αλλά επιτέθηκε σε αυτούς που έχουν - όπως είπε - «δαιμονοποιήσει τον κοινωνικό διάλογο στο όνομα της ταξικής πάλης»!

Καταλαβαίνουμε τον πόνο του ΣΥΝ για τον «κοινωνικό διάλογο» και ότι το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις του χαλάνε τη σούπα της «κοινωνικής συναίνεσης» στην οποία είναι βουτηγμένος και ο ΣΥΝ. Αλλά ότι τώρα τελευταία φαίνεται πως εκεί στον ΣΥΝ βγάζουν σπυράκια ακόμα και στο άκουσμα της «ταξικής πάλης». Τόσο τους πειράζει λοιπόν. Τόσο, που νιώθουν υποχρεωμένοι να βγουν να το διαλαλήσουν μπροστά στο «εκλεκτό τους ακροατήριο»;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ