Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή για τη συγκρότησή της

Σημαντικός ο απολογισμός δράσης στην πανελλαδική σύσκεψη την περασμένη Κυριακή

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Ενα ακόμα βήμα στην οργάνωση του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση έγινε το πρωί της περασμένης Κυριακής, στη σύσκεψη που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων, Συνδικαλιστών και εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, με τη συμμετοχή σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων από πολλούς νομούς της χώρας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γ. Κομνηνός, η Μ. Τσαγκατάκη και ο Θ. Χόρτης, εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και μεταφέρθηκαν εμπειρίες που ανέδειξαν την ανάγκη έντασης της μάχης για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για την τροπολογία της κυβέρνησης που θέλει να βάλει ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας στα σχολεία, να πραγματοποιηθούν για αυτό το λόγο παραστάσεις διαμαρτυρίας και να υποβληθεί σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, ζήτημα αιχμής αποτελεί το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους - το οποίο απαντά και στην εντατικοποίηση της εργασίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και συντονισμού της δράσης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η παρουσία πέντε σωματείων, τεσσάρων μελών ΔΣ, συνδικαλιστών και εργαζομένων από συνολικά δέκα σωματεία, δικαιώνει την πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων να προχωρήσουν στη δημιουργία της Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν αρχικά τρία σωματεία. Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από τη δημιουργία της, η Επιτροπή προχώρησε σε μια σειρά παρεμβάσεων και δυναμικών κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα. Ταυτόχρονα, αποκάλυψε τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ)- στην ΟΙΥΕ για την απλόχερη στήριξη που παρέχουν στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε νέα «Ομοσπονδία» μετακομίζουν οι πρακτικές της νοθείας(2023-09-01 00:00:00.0)
Απεργούν στις 22 και 23 Μάη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων(2018-05-18 00:00:00.0)
Αποφασίζουν πίσω από την πλάτη των εργαζομένων(2013-06-27 00:00:00.0)
Η ΔΑΣ καταγγέλλει το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ(2012-11-14 00:00:00.0)
Στη μάχη της οργάνωσης για να μην εφαρμοστεί η σύμβαση(2012-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ