Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΕΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Επανάληψη υποσχέσεων με ίδια αδιέξοδα

Διαβεβαιώσεις για την τμηματική καταβολή των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς έδωσε χτες η κυβέρνηση σε εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να σταματήσει η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του ταμείου των Δικηγόρων, που ξεκίνησε από χτες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης, ο ΟΑΕΕ έχει ήδη καταβάλει στους φαρμακοποιούς απ' την περασμένη Πέμπτη 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα συνεχίσει τις πληρωμές για να έχουν εξοφληθεί πλήρως οι φαρμακοποιοί μέχρι τις 20 του μήνα. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις δόθηκαν για την εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ και του ταμείου των Δικηγόρων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε επιχορήγηση 57,5 εκατομμυρίων στον ΟΠΑΔ. Ακόμα, δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις, στην κατεύθυνση που ζητούν οι φαρμακοποιοί, στο ΠΔ 67/2000. Μετά από αυτά, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Πρόκειται για την ανακύκλωση της ίδιας κατάστασης που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και της αδιέξοδης στάσης που κρατούν οι ηγεσίες των φαρμακευτικών συλλόγων, με θύματα τους ασφαλισμένους. Και οι εξελίξεις αυτές κάνουν επίκαιρο το αίτημα που προβάλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών» να υπάρξει κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, το χρηματικό ποσό του οποίου θα καλύπτει οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο καθυστερεί να πληρώσει τους φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ