Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δείχνει τους ενόχους για το φονικό

Να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν όσους υπηρετούν την πολιτική που δολοφονεί εργάτες καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας (ΕΚΦ) μετά το «ατύχημα» που την περασμένη Πέμπτη οδήγησε στο θάνατο του 23χρονου Παντελή Ταλιάνη, εργαζόμενο στις υπόγειες στοές της ΕΛΜΙΝ (μεταλλευτική επιχείρηση με έδρα στη Φθιώτιδα - συμφερόντων Βαρδινογιάννη - που δραστηριοποιείται στα πρώην «μεταλλεία Σκαλιστήρη»), στην Οίτη Φθιώτιδας.

Το ΕΚΦ καταγγέλλει πως με παρέμβαση της εργοδοσίας - αλλά και εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας - και την ανοχή της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας (ΕΜΝΕ) δεν επιτράπηκε η συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΕΚΦ στην αυτοψία, με τη δικαιολογία πως οι εργαζόμενοι της ΕΛΜΙΝ δεν ανήκουν σε σωματείο της δύναμης του ΕΚ Φθιώτιδας. Ωστόσο, η στοά όπου σημειώθηκε η έκρηξη (από την οποία διαλύθηκε το σώμα του νεαρού εργάτη) βρίσκεται στη Φωκίδα και ως εκ τούτου το ΕΚΦ ήταν υποχρεωμένο να παρέμβει. Αντί οι παραπάνω φορείς να ασχολούνται με την εξακρίβωση των αιτιών και την τιμωρία των ενόχων για το θάνατο ενός 23χρονου εργαζόμενου, ασχολούνταν με το πώς θα εμποδίσουν να κάνουν αυτό για το οποίο τους έχουν εκλέξει οι εργαζόμενοι, την υπεράσπιση δηλαδή των συμφερόντων τους.

  • Από αναθυμιάσεις λιποθύμησαν χτες το πρωί τρεις εργαζόμενοι που δούλευαν σε έργα, στην οδό Μητροπόλεως 21-23. Οι εργάτες έριχναν πίσσα και βρίσκονταν σε υπόγειο χώρο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ