Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Διαμαρτυρία για περικοπές και απολύσεις στην Πρόνοια

Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών, διεκδικώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρόνοιας για όλο το λαό, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, γονείς και εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές των Δήμων Λευκάδας με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η απόφαση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Λευκάδας πάρθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συμβασιούχων. Οι συγκεντρωμένοι κατάγγειλαν την απόφαση του Δήμου Λευκάδας να αποδεχτεί την ιδιωτικοποίηση υποβάλλοντας πρόταση μόνο για το βρεφονηπιακό σταθμό, που έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτει μόλις 32 παιδιά από τα 170 που εξυπηρετούνταν πέρσι, αφήνοντας εκτός και τα 22 παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Γονείς και εργαζόμενοι απαίτησαν να μη χάσει κανένας από τους 23 συμβασιούχους τη δουλειά του και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατασκευή νέων σταθμών και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Πρόνοιας. Κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων και των γονέων η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να φέρει αύριο το θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ