Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τρελοί και... αδίστακτοι

Σκηνή από την ταινία «Λευκή καταιγίδα», σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ
Σκηνή από την ταινία «Λευκή καταιγίδα», σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Η κωμική ταινία «Ενας τρελός, τρελός πειρατής», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στίβενσον θα προβληθεί σήμερα στις 16.00 από τη ΝΕΤ.

Ο φοβερός πειρατής Μαυρογένης έχει καταδικαστεί από κατάρα της δέκατης συζύγου του (ισχυρής μάγισσας) να περιπλανιέται μεταξύ ζωντανών και νεκρών, έως τη στιγμή που θα καταφέρει να πραγματοποιήσει μια καλή πράξη. Την ευκαιρία θα του την προσφέρει ο Στιβ, ένας προπονητής κολεγιακής ομάδας, που αποφασίζει να καλέσει το φάντασμα του Μαυρογένη προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά και για να σώσει το σπίτι μιας ηλικιωμένης από τα νύχια κακοποιών που επιθυμούν να το μετατρέψουν σε καζίνο... Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Ντιν Τζόουνς, Σούζαν Πλισέτ, Ελσα Λάντσεστερ, Τζόντι Μπέικερ.

  • «Λευκή καταιγίδα». Δραματική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου «Αλμπατρος». Δεκατρείς φοιτητές εκπαιδεύονται στη θάλασσα για οκτώ μήνες. Στόχος, η πειθαρχία και η γνώση. Η θάλασσα όμως είναι πάντα απρόβλεπτη... Μία «λευκή καταιγίδα» χτυπά το σκάφος, με αποτέλεσμα το θάνατο 6 μελών του πληρώματος, ενώ ο κυβερνήτης (που θρηνεί για το χαμό και της συζύγου του) κατηγορείται ως υπεύθυνος... Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Σάβατζ, Καρολάιν Γκούντολ, Σκοτ Γουλφ, Τζέρεμι Σίστο, Ράιαν Φίλιπ (ΝΕΤ, 22.00).

  • «Οι αντικαταστάτες». Κωμική ταινία σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Ντόιτς.

Οταν οι παίκτες της ομάδας του αμερικάνικου φουτμπόλ «Οι Φρουροί» έρχονται σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Εντουαρντ Ο' Νιλ, ο τελευταίος προσλαμβάνει εκτάκτως τον πρώην προπονητή Τζίμι Μαγκίντι αναθέτοντάς του να συγκροτήσει μια ομάδα αναπληρωτών. Σκοπός του Ο' Νιλ είναι η ομάδα του να συμμετάσχει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν και να κερδίσει το κύπελλο! Ο Μαγκίντι προσεγγίζει τον πρώην παίκτη Σέιν Φάλκο και μαζί συγκροτούν μια ομάδα από ετερόκλητους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων είναι ο νυχτοφύλακας Κλίφορντ Φράνκλιν, οι αδελφοί και ράπερς Αντρέ και Τζαμάλ Τζάκσον, ο Φουμίκο, πρώην παλαιστής του σούμο, ένας κουφός, ένας αγχωτικός αστυνομικός και ένας κατάδικος, που συμμετέχει σε πρόγραμμα επανένταξης... Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Κιάνου Ριβς, Ορλάντο Τζόουνς, Τζον Φαβρό, Μπρουκ Λάνγκτον, Τζακ Γουόρντεν (STAR, 22.00).

  • «Αδίστακτος δολοφόνος». Θρίλερ σε σκηνοθεσία Αρμάντ Μαστρογιάνι.

Μια σειρά ανατριχιαστικών φόνων που είχαν μείνει ανεξιχνίαστοι πριν από δέκα χρόνια αναβιώνουν ξαφνικά στην πολιτεία του Ορεγκον. Ο άγνωστος δολοφόνος αφήνει δίπλα στα θύματά του ένα επισκεπτήριο με το περίεργο μήνυμα: «Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα». Τώρα οι κατηγορίες πέφτουν πάνω σε έναν πλούσιο επιχειρηματία, τον Μάρτιν Ντάριους. Ο ίδιος ορκίζεται στη δικηγόρο του Μπέτσι Τάνενμπαουμ ότι είναι αθώος. Η Μπέτσι θα κάνει το παν για τον βοηθήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια. Αυτό, όμως, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η υπόθεση περιπλέκεται όλο και περισσότερο... Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Σκοτ Γκλεν, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Ρόμπιν Ρίκερ, Μαριλού Χένερ (ALTER, 01.00).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεταμορφώσεις...(2010-03-31 00:00:00.0)
Ο... γητευτής(2008-10-01 00:00:00.0)
Σκαλοπάτια(2006-12-10 00:00:00.0)
Δεσμώτης του ιλίγγου(2006-03-19 00:00:00.0)
Νέες παραστάσεις(2006-02-03 00:00:00.0)
Πληθωριστικός θεατρικός ...πλουραλισμός(2002-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ