Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες παραστάσεις

«Ο Μονόκερως του πόθου» στο «Φούρνο»
«Ο Μονόκερως του πόθου» στο «Φούρνο»
Το έργο του βραβευμένου Καναδού συγγραφέα Ντάνιελ Μακ Αϊβορ «Ποτέ μην κολυμπάς μόνος» ανεβαίνει αύριο, από την ομάδα «Νάμα» στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το έργο πραγματεύεται την ανταγωνιστική φύση των ανδρών. «Ενα υπέροχο έργο, λιτό, νοσταλγικό, αστείο και λυπητερό», γράφει το «Books in Canada», ενώ ο κριτικός της «Toronto Star» αναφέρει: «Είναι σαν να παρακολουθείς ένα ντοκιμαντέρ με δυο αρσενικά ελάφια που μονομαχούν ενώ παράλληλα μιλάνε». Δύο παιδικοί φίλοι συναντιούνται για να διαγωνιστούν σε έναν αγώνα δεκατριών γύρων, με σκοπό να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος. Ομως η διαιτητής και ένα παιδικό τους τραύμα οδηγούν τη διαμάχη σε άλλα μονοπάτια. Μετάφραση Αντονι Μπερκ, σκηνικά - κοστούμια Γιώργος Χατζηνικολάου, φωτισμοί Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Δρίτσας, Δημήτρης Λάλος, Πέπη Μοσχοβάκου.

  • Τι συμβαίνει όταν ένας διχασμένος άνθρωπος αποτολμά να ενώσει τα δυο κομμάτια του εαυτού του, το παρελθόν και το παρόν του; Πού οδηγείσαι όταν ζητάς το ανέφικτο; Ως πού μπορεί να σε φτάσει η ανάγκη να κερδίσεις στον έρωτα; Ενας σκηνοθέτης, η πρώην γυναίκα του και ο νυν εραστής της. Τρία πρόσωπα σ' ένα ανθρωποφαγικό παιχνίδι εξουσίας με όπλα τη σάρκα, τον έρωτα και την αθωότητα. Τρεις τόποι επί σκηνής, τρία σκληρά τοπία απομόνωσης, σε μια σπουδή στην απογύμνωση της μοναξιάς. Η Σοφία Διονυσοπούλου σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο «Φούρνο» το καινούριο έργο «Ο μονόκερως του πόθου» που έγραψε μαζί με την Μαρίνα Μέντζου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελέτης Γεωργιάδης, Βασίλης Μαργέτης και Δώρα Στυλιανέση. Μουσική Ιάκωβος Δρόσος, φωτισμοί Παναγιώτης Μανούσης, κίνηση Μαρία Γούλα, εικαστική επιμέλεια Μαρίνα Μέντου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 5/3.
  • «Παίζουν το τραγούδι μας» τιτλοφορείται το έργο του Νιλ Σάιμον που ανεβάστηκε στο θέατρο «Ιλίσια - Βολανάκης» και διαδραματίζεται στη Ν. Υόρκη, όπου γεννιέται ένας έρωτας ανάμεσα σ' έναν διάσημο συνθέτη και μια ταλαντούχα πεισματάρα και σίγουρη για τον εαυτό της στιχουργό. Ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα συγκινητική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Ελλης Παπακωνσταντίνου, απόδοση - διασκευή Μιμής Ντενίση, σκηνικά - κοστούμια Φωτεινής Δήμου, φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση και μουσική επιμέλεια Αλέξη Πρίφτη. Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη και Νίκος Ψαρράς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέατρο εκτός αθηναϊκών τειχών(2009-02-20 00:00:00.0)
Επαναλήψεις και νέες παραστάσεις(2008-10-17 00:00:00.0)
Μεταπασχαλινές πρεμιέρες(2007-04-11 00:00:00.0)
Θεατρικές πρεμιέρες(2006-09-28 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες(2003-10-15 00:00:00.0)
Θεατρική «βροχή» στην περιφέρεια(2001-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ