Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές πρεμιέρες

Το «Λουτρό» στο «Τόπος Αλλού»
Το «Λουτρό» στο «Τόπος Αλλού»
Από σήμερα έως 27/10 επαναλαμβάνεται στο θέατρο «Τόπος Αλλού» το «Λουτρό» του Κρις Τζόνστον, σε μετάφραση, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια Μίνας Αδαμάκη. Το έργο μιλά για τον έρωτα, το χωρισμό, το θάνατο και στο τυχαίο που μπορεί να καθορίσει τη ζωή μας. Πόσο δύσκολο, επώδυνο και τι σημαίνει «μεγαλώνω» για τον κάθε άνθρωπο. Μέσα σε μια μπανιέρα, γυμνοί, η Σάντρα και ο Μάικ θα «καθαρθούν» και θα αναδυθούν ωριμότεροι και πιο ανεκτικοί. Σκηνικό - κοστούμια της Μίκας Πανάγου, φωτισμοί του Νίκου Καμτσή. Παίζουν: Μαρία Σολωμού, Κρατερός Κατσούλης.

  • Ο θίασος - θέατρο «Ασκηση» (Φραγκούδη 18-20, πίσω από το Πάντειο), από σήμερα επαναλαμβάνει το έργο του Ζαν Κλοντ Βαν Ιταλι «America Hurrah», σε μετάφραση της ομάδας «Ασκηση», σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, σκηνικά - κοστούμια - μάσκες Αγγελου Αγγελή, μουσική επιμέλεια Τόλη Κρομμύδα, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου. Παίζουν: Ελένη Κουβακά, Θανάσης Κουβούσης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Ελένη Μαούνη, Σώζων Μπέσης, Βιβή Πηνιώτη, Φιντέλ Ταλαμπούκας. Το έργο ασκεί έντονη κριτική στο σύγχρονο τρόπο ζωής, παντρεύοντας την ποπ-αρτ με το θέατρο της σκληρότητας. Ο χώρος και ο χρόνος εναλλάσσονται άλλοτε γρήγορα και άλλοτε αργά, σε γραφεία ευρέσεως εργασίας, συγκοινωνίες, πάρτι, συνεδρίες ψυχανάλυσης, μοτέλ. Ολα προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ τραγικού και κωμικού. Στο φουαγιέ του θεάτρου φιλοξενείται σχετική με την παράσταση έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ψαλλιδάκου και έκθεση θεατρικών βιβλίων και περιοδικών.
  • Η θεατρική σκηνή «Αθηναΐς» - «Ζωή Λάσκαρη» θα επαναλάβει (από τα μέσα Νοέμβρη), την περυσινή επιτυχία της με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Διαμάντια και μπλουζ», με τη Ζωή Λάσκαρη, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου, κοστούμια Μίκας Παναγιωτοπούλου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Ενα έργο για μια γυναίκα, που δεν ομολόγησε ποτέ πόσο αγάπησε και έναν άντρα που έπαψε να την περιμένει, ενώ η κόρη τους εγκλωβίζεται σε μια δική της σχέση. Διαμάντια και μπλουζ, δηλαδή λάμψη και θλίψη. Μια απλή ιστορία έρωτα στην ανατρεπτική του διάσταση. Παίζουν επίσης: Χρήστος Νομικός, Βάννα Πεφάνη, Μαρία Σολωμού, Αντώνης Καρυστινός, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Δαυίδ Μαλτέζε.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ