Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ
Διήμερη απεργία

Στις 9 και 10 Οκτώβρη η νέα απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων

Η πίεση των εργαζομένων για λύση των τεράστιων προβλημάτων τους, λόγω της συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων τους σχετικά με το ωράριο εργασίας και τους μισθούς, οδήγησε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ σε απόφαση για νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 και 10 Οκτώβρη.

Η πρόταση για νέα 48ωρη απεργία στον κλάδο των τραπεζών έγινε από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, η οποία κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων, λόγω της ασυδοσίας των τραπεζιτών, αλλά και τη συμμετοχή στην τελευταία 24ωρη απεργία, προχωράει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από δύο χρόνια αντιμετώπισης των προβλημάτων με ανακοινώσεις και καλέσματα για «διάλογο». Ωστόσο, ακόμη και τώρα δεν απορρίπτει αυτή την τακτική της, αντίθετα, είναι έτοιμη να επιδοθεί με ακόμη μεγαλύτερη ενεργητικότητα σ' αυτή, εάν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα.

Το ΓΣ αποφάσισε επίσης τη Δευτέρα πρώτη μέρα της απεργίας να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11μμ..

Στην απόφαση, επίσης, το ΓΣ κάνει λόγο για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η πλευρά της κυβέρνησης και των διοικήσεων των τραπεζών συνεχίσουν τις υπεκφυγές και την αδιαφορία για τα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε σαφές τις προθέσεις της μέσω του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση, ο οποίος στην τελευταία συνάντηση με την ΟΤΟΕ έκανε λόγο για «ευέλικτο ωράριο εργασίας» στις τράπεζες. Το σημείο αυτό απέφυγε να το καταγγείλει η ΟΤΟΕ στη σχετική ανακοίνωσή της κι ας αναφέρεται στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ