Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Πανεργατικό προσκλητήριο αγώνα

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη και στο συλλαλητήριο στις 21 του μήνα. Συγκεντρώσεις στον Πειραιά και στο Ελληνικό σήμερα

Ενωτικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους αγώνες, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, απευθύνει προς όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τις γυναίκες και τη νεολαία, το Αγωνιστικό Πανεργατικό Μέτωπο.

Σημαντικός σταθμός σ' αυτόν τον αγώνα, η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη, στη μάχη της οποίας πρέπει να «ριχτούν» όλες οι δυνάμεις, με αποφασιστικότητα, με απεργιακές επιτροπές, με οργανωμένη περιφρούρηση έξω από τις επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη επιτυχία. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στη ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, στις 11 το πρωί και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ. Αλλά και στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως, στη 1 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, ήδη, πολλά συνδικάτα και συντονιστικές επιτροπές ρίχνουν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές κατά των αντεργατικών μέτρων, προετοιμάζοντας την πανεργατική απεργία. Σήμερα, η Παμπειραϊκή Επιτροπή Σωματείων Πειραιά πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 6.30 το απόγευμα.

«Να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης», καλεί τους εργαζόμενους και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων και Συνδικαλιστών Ελληνικού, που διοργανώνει συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό.

Στην προκήρυξή του - που άρχισε, ήδη, να μοιράζεται στους χώρους δουλιάς - το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη ενός μαζικού πανεργατικού αγώνα, για την αντιμετώπιση της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης, κυβέρνησης και μονοπωλίων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Εξορμήσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε πολλούς χώρους, μεταξύ των οποίων: Εταιρία κούριερ SIS, βιοτεχνίες Μετάλλου σε Αιγάλεω και Μενίδι, στο ΚΑΡΑΒΕΛ, σε εργοτάξια στα Σπάτα, σε μονάδες της ΔΕΗ σε Πειραιά και Αθήνα, στην ΕΛΚΟ ΒΑΓΙΩΝΗΣ.

Στην προκήρυξη του ΠΑΜΕ τονίζεται ότι στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις, στα χωριά, στα εργοστάσια και στους χώρους δουλιάς, πρέπει να περάσει το αγωνιστικό μήνυμα του ΠΑΜΕ για Αντίσταση και Λαϊκή Αντεπίθεση. Δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός και εναπόθεση της προοπτικής του αγώνα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτές τις ώρες της μεγάλης ευθύνης - σημειώνεται στην προκήρυξη - δε χωράει καμιά διστακτικότητα, καμιά ταλάντευση. Οι αγώνες πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων, να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη και το Νοέμβρη.

Ο ενωτικός μαζικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να το μπολιάσουν με τα πραγματικά αιτήματά τους και να παλέψουν για: Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα, ν' αποχωρήσουν οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από το διάλογο - απάτη, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα των κρατικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών στο μεγάλο κεφάλαιο για ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο. Να διεκδικήσουν πλήρη και σταθερή απασχόληση, γενικευμένη εφαρμογή του 35ωρου, με 7ωρο, 5ήμερο, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, δημόσιο δωρεάν για το λαό σύστημα υγείας και δημόσια αναβαθμισμένη κοινωνική ασφάλιση και παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ