Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Διευκολύνουν το «τζογάρισμα»

Ενα βασικό βήμα για την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να παραδώσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στο τζόγο του χρηματιστηρίου σε διαρκή και θεσμοθετημένη βάση, έγινε χτες με την ολοκλήρωση της σύστασης και συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ) Ασφαλιστικών Οργανισμών. Η σύσταση της ΑΕΔΑΚ έγινε μετά από τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και την έγκριση τού Καταστατικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η σύσταση ΔΣ στην ΑΕΔΑΚ έρχεται να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη «διαχείριση» των χρημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων στο τζόγο του χρηματιστηρίου και τη διοχέτευσή τους στα ταμεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση εξέλεξε πρόεδρο τον Μ. Νεκτάριο (διοικητή του ΙΚΑ) και δύο αντιπροέδρους, τον Κ. Κόντο (διοικητή του ΟΑΕΕ) και τον Γ. Μουτσόπουλο (διοικητή του ΟΓΑ). Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής ορίστηκε ο Π. Κατσούλας.

Οπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ΙΚΑ, σύντομα θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Διαχειριστών Κεφαλαίων (Fund Managers), για τη διαχείριση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που θα συγκροτηθούν σε πρώτη φάση με τα αποθεματικά των ταμείων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ