Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλα είχε στο μυαλό του...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ - όπως λέτε - οι υπεύθυνοι για το έγκλημα στο Πέραμα, κ. Βουλγαράκη, τώρα θα έπρεπε να υπάρχει μπόλικος ...καλός κόσμος στον Κορυδαλλό.

Τουλάχιστον οι υπουργοί Ναυτιλίας και Εργασίας των τελευταίων 20 χρόνων και στα σίγουρα οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών.

Γιατί όλοι τους γνωρίζουν τι γίνεται στη Ζώνη του Περάματος και ποιοι φταίνε και τι πρέπει να γίνει.

Αλλωστε, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο είναι συνεπείς και συνεχείς εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι έχουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Μόνο που κανείς, ούτε από αυτούς που κυβερνάνε τώρα, ούτε από αυτούς που κυβερνούσαν χτες θέλει να τα υλοποιήσει, να θίξει, δηλαδή, συμφέροντα και υπερκέρδη.

Οπως κατέστησε σαφές και με τη χτεσινή επίσκεψή του στον πρωθυπουργό, ο Γ. Βουλγαράκης έχει ...άλλα στο μυαλό του.

Ψάχνει, βλέπετε, «στρατηγικό επενδυτή» για να ξεπουλήσει το λιμάνι του Πειραιά. Αυτή είναι η βασική έγνοια και προτεραιότητά του. Οπως και του πρωθυπουργού, φυσικά.

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ο Μπάρακ Ομπάμα, προκειμένου να εντυπωσιάσει τον πλανήτη με τα νέα ήθη που θα κομίσει, εφόσον γίνει κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Μόνο που Μπ. Ομπάμα επισκέπτεται διάφορα μέρη του κόσμου (με πρώτα το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή) και ύστερα φεύγει.

Αυτό που μένει είναι ο αμερικανικός στρατός κατοχής και οι κυβερνήσεις χωρών, όπως του Ισραήλ, που συνεχίζουν να προωθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στις περιοχές τους.

Κι αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όποιος κι αν καταλάβει τελικά την αμερικανική προεδρία.

Γιατί - όσο κι αν οι εγχώριοι αναλυτές θέλουν να σκεφτόμαστε αλλιώς - ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ...θεσμικός προωθητής των συμφερόντων των αμερικανικών - «παγκοσμιοποιημένων» πολυεθνικών.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ