Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ
Δεν περνάει η τρομοκρατία

Σήμερα η 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα 5 ταξικά κλαδικά σωματεία. Στις 9 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Η προσπάθεια των εργοδοτών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) να κλείσουν έξω από τις πύλες του Πάρκου τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και δράση, για να μετατρέψουν το Πάρκο σε εργασιακό γκέτο, έχει ήδη «κουρελιαστεί». Από χτες στο ΒΙΠΑΣ, με την ψήφο των μεταλλεργατών που εργάζονται εκεί, λειτουργεί η Επιτροπή Παραρτήματος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ενώ σήμερα έρχεται η δεύτερη βολή σε βάρος των εργοδοτών με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα 5 ταξικά κλαδικά σωματεία στις επιχειρήσεις του Πάρκου, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα συνεργεία. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Με πορεία θα κατευθυνθούν στο Ειρηνοδικείο όπου την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη που έστησαν οι εργοδότες με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος των κλαδικών ταξικών σωματείων των εργαζομένων του ΒΙΠΑΣ, επειδή οι εργαζόμενοι εγκατέστησαν παράπηγμα στο Πάρκο για τη στέγαση των παραρτημάτων τους! Που σημαίνει ότι ουσιαστικά σήμερα δικάζεται η συνδικαλιστική δράση, «στήνεται» στο εδώλιο ο νόμος 1264/82.

Οι εξελίξεις που καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες μέρες στο Πάρκο έστειλαν σαφές μήνυμα στους εργοδότες ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Με το κεφάλι ψηλά 318 μεταλλεργάτες στους 350 που δουλεύουν στις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑΣ, πήραν μέρος στις εκλογές για ανάδειξη της Επιτροπής Παραρτήματος του ταξικού τους Συνδικάτου. Μέχρι προχτές το απόγευμα πέρναγαν μπροστά από τους εργοδότες και πήγαιναν στις κάλπες που είχαν στηθεί στο χώρο από όπου οι εργοδότες τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας «σήκωσαν» για δεύτερη φορά το παράρτημα των σωματείων. Από χτες τα μέλη της Επιτροπής έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την εκλογή Επιτροπών και από τα υπόλοιπα σωματεία «εξασφαλίζοντας - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους - την ενιαία δράση μας». «Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία - συνεχίζουν τα σωματεία - που να αμφισβητεί την καρδιά των συμφερόντων της, από τη συσπείρωση και τη δράση του συνόλου των εργαζομένων στα ταξικά σωματεία μας. Είναι αυτή η δράση που μας έφερε μέχρι σήμερα τις κατακτήσεις μας, είναι αυτή η δράση που θα γεννήσει τις κατακτήσεις του αύριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ