Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ»
Υποχρέωσαν την εργοδοσία να πληρώσει

Στην καταβολή όλων των δεδουλευμένων προς τους περίπου 200 εργαζόμενους της «Μηχανικής ΑΕ» που δουλεύουν σε έργα της Αχαΐας, αναγκάστηκε να προχωρήσει η εργοδοσία χτες, μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργατών που είχαν στο πλευρό τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας, στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου και απεργίες στις παραγλαύκιες οδούς και τον Διακονιάρη, όπου τους χρωστούσαν 2,5 και 1,5 μήνες αντίστοιχα, κατάφεραν με τον ενωμένο και μαζικό αγώνα τους να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σημειώνει πως «η αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων αποτελεί μια νίκη για τον κλάδο των οικοδόμων και δείχνει τη δυναμική του όταν οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω από το σωματείο τους».

Και επισημαίνει: «Αυτή η εξέλιξη στο συγκεκριμένο εργοτάξιο αναδεικνύει και τις βασικές θέσεις του συνδικάτου αναφορικά με τα δημόσια έργα. Συγκεκριμένα:

  • Κανένας κατασκευαστικός όμιλος στα δημόσια έργα.
  • Τώρα όλα τα έργα να πραγματοποιούνται με ευθύνη του δημοσίου και των υπηρεσιών του, για να γλιτώσει ο λαός τις "μίζες", τα "τρωκτικά", το χαράτσι των διοδίων και το κέρδος του κατασκευαστικού κεφαλαίου.
  • Κανένα δημόσιο έργο μέσω των ΣΔΙΤ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ