Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι «πατριώτες» - χρηματοδότες

Εχουν στήσει εδώ και μέρες μια άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ. Μιλούν για σχέσεις με επιχειρηματίες. Αφήνουν να εννοηθεί ότι το Κόμμα τα παίρνει από επιχειρήσεις. Οι προβοκάτορες του ΛΑ.Ο.Σ. δε διστάζουν να λένε ασύστολα ψέματα, επικαλούμενοι κάποιες περιθωριακές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με πλαστογραφημένα στοιχεία για να ...αποδείξουν οικονομικές σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». Εφτασαν μέχρι το 1991 και το 1992 και μιλούσαν για ρούβλια...

Εμείς θα μιλήσουμε μόνο για ευρώ. «Ζεστά» και πολλά ευρώ που συγκεκριμένος επιχειρηματίας έδωσε στον ΛΑ.Ο.Σ. πριν από τις εκλογές του 2007, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του. Συγκεκριμένα:

  • Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, επιχειρηματίας, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική ΑΕ», σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Ξάνθης τον Ιούλη του 2007, λίγες βδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη, δηλώνει ότι στηρίζει τον ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα προσθέτει: «Είναι και εθνικώς απαραίτητο να στηρίξω τον ΛΑ.Ο.Σ. Θα πρέπει να υπάρξει μια πατριωτική φωνή στη Βουλή. Μια φωνή αντίστασης που δε θα κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς».
  • Ο ίδιος επιχειρηματίας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ - έρευνα για τον ΛΑ.Ο.Σ. - δηλώνει: «Ο μόνος ο οποίος υποστήριξε εθνικές θέσεις στην ευρωβουλή ήταν ο Καρατζαφέρης». Στην ερώτηση «Τον υποστηρίζετε και οικονομικά τον ΛΑΟΣ;» ο Πρ. Εμφιετζόγλου απαντά: «Το υποστηρίζω και οικονομικά»...

Μετά από τα παραπάνω είναι απολύτως λογικό που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σε προεκλογική του περιοδεία στην Πιερία τον Ιούλη του 2007, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον επιχειρηματία - χρηματοδότη, ευχαριστώντας τον Πρ. Εμφιετζόγλου για τις ...πατριωτικές του ανησυχίες και τη σύμπραξή του με τον ΛΑ.Ο.Σ...

Κι όμως αυτοί είναι που έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΚΚΕ για σχέσεις με επιχειρηματίες.

Προστασία δασών εκ των υστέρων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πριν από δύο εβδομάδες, την 1η Ιούλη, όταν είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά στη Θήβα, ο «Ρ» αποκάλυψε ότι το αρμόδιο Δασαρχείο είχε προκηρύξει διαγωνισμό για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου της περιοχής για τις 8 Ιούλη, δηλαδή οκτώ μέρες μετά.

Το ίδιο είχε συμβεί πέρυσι με τη μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας. Οπως είχε αποκαλύψει και πάλι ο «Ρ», λίγες μέρες μετά την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στις 3/7/2007, στο Δασαρχείο Θηβών διεξαγόταν διαγωνισμός για τη «συντήρηση δασικού οδικού δικτύου και δασικού συμπλέγματος Δερβενοχωρίων»...

Προχτές, πυρκαγιά έπληξε και πάλι τα Δερβενοχώρια. Να περιμένουμε τις απόμενες μέρες να προκηρυχτεί διαγωνισμός εκ των υστέρων για τη συντήρηση των δασικών δρόμων; Γιατί μαθαίνουμε ότι δεν έχει ακουστεί φέτος τίποτα προς το παρόν για κάποιον τέτοιο διαγωνισμό. Ιδωμεν...

Δηλώσεις υποκρισίας

«Αν η κυβέρνηση είχε ασχοληθεί με το σχεδιασμό όσο υπήρχε χρόνος - το χειμώνα - θα έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή στον τρόπο προσέγγισης της πυρκαγιάς, στα μέτρα πρόληψης και στην άρση των νομοθετικών κινήτρων για αλλαγή χρήσης των δασικών περιοχών, στην ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρόληψης και καταστολής. Οχι μόνο δεν είδαμε ούτε ένα νομοσχέδιο ή διοικητική ρύθμιση σ' αυτήν την κατεύθυνση τη χρονιά που πέρασε, αλλά, αντίθετα, βλέπουμε συνεχώς ρυθμίσεις που υποστηρίζουν τους αποχαρακτηρισμούς».

Αυτό δήλωσε χτες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος Σπ. Κουβέλης. Θα μπορούσε κανείς να τον πιστέψει, αν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν έκανε ακριβώς τα ίδια όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ. Θυμίζουμε μερικά:

  • Τη διάλυση των δασικών υπηρεσιών πρόληψης την έκανε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον εκχώρησε στην Πυροσβεστική το έργο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, με ελλείψεις και σε μέσα και σε προσωπικό, κάτι που ακολούθησε και η ΝΔ.
  • Τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τον εκτελεστικό της νόμο 3208/2003 (που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ), που παραδίδει στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων.
  • Το «κόλπο» του αποχαρακτηρισμού, μέσω της εξαίρεσης από την αναδάσωση καμένων δασών στην Πεντέλη το 1996 και το 1998 εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολούθησε και η ΝΔ και στην Πεντέλη το 2005 και στην Πάρνηθα πέρσι, βασιζόμενη μάλιστα σε νόμο του ΠΑΣΟΚ!

Και οι δύο, λοιπόν, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να «οπλίσουν» το χέρι των εμπρηστών. Εφαρμόζουν πολιτική δασοκτόνα, που καμιά υποκριτική δήλωση δεν μπορεί να κρύψει...

Βραδυφλεγής βόμβα

Οι πυρκαγιές, στα Δερβενοχώρια, την περασμένη Τρίτη και σε Ασπρόπυργο - Βοτανικό, προχτές, έφεραν στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα, αφ' ενός της πυρασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και αφ' ετέρου της ουσιαστικής πρόληψης κινδύνου σε περίπτωση εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος. Η ανυπαρξία μέτρων πυρασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η ανεξέλεγκτη «συμβίωση» βιομηχανικών μονάδων και κατοικίας, δημιουργούν ένα εύφλεκτο μείγμα, που αρκεί μόνο ένας σπινθήρας για να προκαλέσει τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά να κοστίσει και σε ανθρώπινες ζωές.

Το Θριάσιο Πεδίο (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κλπ.), αποτελεί την περιοχή με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε ότι εκεί ήταν που το 1992 έγινε ένα απ' τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ατυχήματα στη χώρα με την έκρηξη της ΠΕΤΡΟΛΑ, το θάνατο 14 εργαζομένων και τoν τραυματισμό άλλων 24. Αλλά και ο Βοτανικός, μια περιοχή λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στοιβάζει βιοτεχνίες, βιομηχανίες και αποθηκευτικούς χώρους. Η έλλειψη, συνεπώς, των απαραίτητων μέτρων πυρασφάλειας αποτελεί ένα έγκλημα διαρκείας. Εγκλημα με διαχρονικά υπεύθυνους τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν ελέγχουν την εφαρμογή της νομοθεσίας που οι ίδιοι ψήφισαν.

Στην πράξη, πρόκειται για ανυπαρξία μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η παραβίαση των κανονισμών ασφάλειας και πυρασφάλειας από τους εργοδότες γιατί τα μέτρα κοστίζουν, η ανεξέλεγκτη συμβίωση βιομηχανίας - κατοικίας με ορατό τον κίνδυνο ενός ατυχήματος μεγάλης έκτασης, η απουσία ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, η ανεπάρκεια υποδομών και προσωπικού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων, είναι μερικές μόνο απ' τις πλευρές της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι, σύμφωνα με το Β΄ Συνέδριο υγιεινής και ασφάλειας και ρύπανσης στο Θριάσιο Πεδίο, το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και τεχνικής υποδομής. Το παραπάνω «παζλ» συμπληρώνεται απ' τη μη εφαρμογή - επί της ουσίας - της οδηγίας «ΣΕΒΕΖΟ 2», για την αντιμετώπιση και πρόληψη των Βιομηχανικών Ατυχημάτων Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ).

Αντί όμως, να γίνονται ενέργειες για την αντιμετώπιση της πυριτιδαποθήκης που έχει δημιουργηθεί, οι κυβερνήσεις ενισχύουν τις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για παραπέρα επεκτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής, είναι οι επεκτάσεις που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΠΕΤΡΟΛΑ. Τέτοια, μάλιστα, είναι η πρόκληση των κυβερνήσεων που έχει μετατραπεί και σε... κλητήρας των επιχειρήσεων, αφού σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ γι' αυτές τις επεκτάσεις, η κυβέρνηση απάντησε στέλνοντας ενημερωτικό σημείωμα της... εταιρείας!

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν άμεσα τον προσανατολισμό των αρμόδιων μηχανισμών του κράτους στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, για την ουσιαστική εφαρμογή των κανονισμών. Η αποφυγή εγκλημάτων τύπου Μποπάλ και Σεβέζο, είναι εφικτή, μόνο κάτω απ' τη συνεχή πίεση του εργατικού κινήματος, σε ταξική κατεύθυνση.


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ

Τα δημοσκοπικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε μέσα στο καλοκαίρι να αλλάξει το νόμο για τις δημοσκοπήσεις έτσι τυχαία!

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν θα έχουμε τη δυνατότητα να μας πληροφορούν για το... ποια είναι είναι η γνώμη μας ακόμη και την προπαραμονή της κάλπης.

Προφανώς θεωρούν τις εκλογές πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις... αφήσουν σε μας. Μπορεί να είμαστε ο «κυρίαρχος λαός», αλλά όχι και να ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε.

Γι' αυτό θεώρησαν πως «για το καλό μας» πρέπει μέχρι και την τελευταία στιγμή να μας «φορτώνουν» το μυαλό με γκάλοπ και... αδιάσειστα στοιχεία για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οσο για την αλήθεια και το ρόλο αυτών των δημοσκοπήσεων, ε την ξέρουμε καλά πια. Το μόνο που δεν προσπαθούν είναι να «αποτυπώσουν» τις διαθέσεις της κοινής γνώμης.

Να τη διαμορφώσουν προσπαθούν και θα έχουν κάθε δυνατότητα να το κάνουν. Γιατί - σας θυμίζουμε - ότι το πλαίσιο της λειτουργίας αυτών των εταιρειών το έχουν «συμφωνημένο» και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πέρσι το καλοκαίρι ψηφίσανε μαζί και... αγκαλίτσα το νόμο για τη λειτουργία τους. Αυτόν που διασφαλίζει και τα κέρδη, αλλά και τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα τους.

ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ όμως οι κυβερνώντες... φαίνεται. Ετσι λοιπόν σε χρόνο ρεκόρ πάνε να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πλήρη νομιμοποίηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που είναι μπλεγμένα με ξένα πανεπιστήμια.

Οι άνθρωποι είναι προσηλωμένοι στους στόχους της Μπολόνια και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας - ως γνήσιοι «Ευρωπαίοι» - κι έτσι ακολουθούν τη συνήθη μέθοδο: Οσο πιο γρήγορα γίνεται, και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Η δικαιολογία... κι αυτή γνωστή. «Ετσι έχει η κατάσταση και πρέπει να βάλουμε τάξη». Μόνο που οι καταστάσεις δε φτιάχνονται από μόνες τους, κάποιος της δημιουργεί...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχος, το λαϊκό κίνημα

«

Φωνάζει ο κλέφτης», φωνάζουν όλοι αυτοί που καθημερινά κλέβουν τα λαϊκά δικαιώματα, τη δημόσια περιουσία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Φωνάζουν οι ληστές του μέλλοντος της νεολαίας. «Για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», για να φοβηθεί ο λαός και να κάτσει μοιρολατρικά να κλαίει τη μοίρα του, αποδεχόμενος ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, η σαπίλα που τον περιβάλλει, δεν αλλάζουν, αφού «όλοι ίδιοι είναι». Αυτός είναι ο στόχος της προβοκατόρικης επίθεσης κατά του ΚΚΕ, που τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστές την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως «εντολοδόχο» και τον ΛΑ.Ο.Σ. ως «εκτελεστή», μαζί με άλλους συνοδοιπόρους στον αντικομμουνισμό.

Πρόκειται για μια επιχείρηση αντιπερισπασμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από το βάρος της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής, την ώρα που οι αποκαλύψεις βοούν για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και γενικά του δικομματικού συστήματος, σε υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού, απειλώντας το δικομματικό σύστημα. Με καθαρά γκαιπελίστικες μεθόδους προπαγάνδας, επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή στα ...«οικονομικά του ΚΚΕ» και δε μένουν εκεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάει και παραπέρα, επιχειρώντας μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στο ΚΚΕ, βάζοντας και ζήτημα «νομιμότητας» του ΚΚΕ, αφήνοντας αιχμές ότι το Κόμμα «είναι εκτός συστήματος και δεν τηρεί τους κανόνες», επειδή δήθεν δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Το ΚΚΕ δεν απολογείται, δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν από όλους αυτούς, τους εμπόρους και ληστές των αγωνιών, των προσδοκιών και των οραμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό που πάγια ζητάνε είναι ο έλεγχος, από το σύστημα της δικτατορίας του κεφαλαίου, της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του ΚΚΕ για πολιτικούς λόγους. Τους ενοχλεί η αδιάλλαχτη στάση του ΚΚΕ, στην υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού, η ανυποχώρητη πολιτική του για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οχι, δεν εμπιστευόμαστε, αλλά και δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα αρχεία μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος, σ' ένα σύστημα που διώκει απεργούς, ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και άδικο, ένα σύστημα εξ ορισμού αντιδημοκρατικό. Δεν το εμπιστευόμαστε να μας ασκήσει έλεγχο, στο όνομα της ...«δημοκρατίας» και της «διαφάνειας». Μιας δημοκρατίας των πλουτοκρατών ενάντια στο λαό. Αντίθετα, αποτελεί υποχρέωση του ΚΚΕ να τα περιφρουρήσει όλα αυτά. Ωστόσο, το ΚΚΕ απολογείται και δίνει καθημερινά λόγο, όχι μόνο για τα οικονομικά του αλλά και για τη δράση του και τους αγώνες του, στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, παντού σε όλους τους χώρους ζωής και δράσης τους. Απέναντι σε αυτούς υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Εκεί κρίνεται η πολιτική των κομμάτων. Κριτήριο και για τα οικονομικά τους είναι η πολιτική τους.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Δεν είναι τυχαίο πως οι ίδιοι αυτοί που την υπηρετούν, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, αυτοί οι ίδιοι που βουλιάζουν στη σήψη και στα σκάνδαλα είναι και οι υπηρέτες των αντιλαϊκών πολιτικών, της εξαθλίωσης πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Στόχος τους δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, αλλά, μέσω της επίθεσης στο ΚΚΕ να τσακίσουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Δε θα τους αφήσουμε. Απάντηση είναι η ένταση της δράσης για λαϊκό μέτωπο και ισχυρό ΚΚΕ.

Διαπιστευτήρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στα δάχτυλα την παίζουν τη λαθροχειρία τα στελέχη του ΣΥΝ. Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας, ο οποίος προσπάθησε χτες - σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα - να εμφανίσει διάσταση ανάμεσα στους «αγωνιστές του ΚΚΕ», εννοώντας μέλη και φίλους του, και στην ηγεσία του Κόμματος, που οι μεν θέλουν τη συνεργασία με τον ΣΥΝ αλλά σκοντάφτουν στην άρνηση των δε! Την οποία άρνηση απέδωσε σε κάποιου είδους... ψυχοπάθεια αφού, όπως είπε, η ηγεσία του Κόμματος κατατρύχεται από σύνδρομα καταδίωξης και συγκεκριμένα «η ηγεσία του ΚΚΕ που βρίσκεται σε μια κατάσταση ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης, βλέπει παντού εχθρούς»! Ο ιμπεριαλισμός προφανώς είναι δύσκολος αντίπαλος. Και όποιος ούτε μπορεί ούτε θέλει να τον αντιμετωπίσει, διακωμωδεί για να καλύψει την αδυναμία του ή πιο σωστά την άρνηση της πάλης για την ανατροπή και κατάργησή του. Αλλά σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα για το ΚΚΕ και τα στελέχη του, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από κάποιον που πιστεύει ότι αποτελεί προνόμιο «η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει (σ.σ. αναφέρεται στη νεολαία) περισσότερα από ένα εργαλεία (μαρξισμός), στην αποτίμηση που κάνει, όπως για παράδειγμα η ψυχανάλυση» (Μάης 2008, «Ελευθεροτυπία»)! Φαίνεται πως ο οπορτουνισμός όταν αποκαλύπτεται χάνει την ψυχραιμία του, καταρρέουν τα πολιτικά του επιχειρήματα στήριξης της γραμμής του και το ρίχνει στα αλλότρια της «ψυχανάλυσης» που χρειάζεται το ΚΚΕ, όπως είπε στην ομιλία του σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, προκειμένου να δώσει και έτσι, διαπιστευτήρια στο σύστημα.

Γκαιμπελίσκοι και πλαστογράφοι

Τι και αν οι γκαιμπελίσκοι πιάστηκαν στα «πράσα» σχετικά με τη δήθεν παρουσία και στη συνέχεια δήθεν αποχώρηση βουλευτή του ΚΚΕ από τη συζήτηση στη Βουλή της υπόθεσης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» - «COSMOTE».

Τι και αν από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» προκύπτει ότι στη συγκεκριμένη αλλά και τις άλλες επιτροπές εκείνης της ημέρας οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν πήραν μέρος γιατί είχαν άλλες κομματικές δουλειές.

Για να συνεχίσουν να στηρίζουν τις αθλιότητες που κατέρρευσαν, φθάνουν μέχρι και του σημείου να πλαστογραφούν τα επίσημα πρακτικά της Βουλής!

Αναφερόμαστε στο BLOG του ΙΝΤΕΡΝΕΤ με την επωνυμία PRESS-GR το οποίο επικαλούνταν όλες αυτές της ημέρες τα στελέχη, κυρίως, του ΛΑΟΣ για να στηρίξουν την άθλια επίθεση κατά του ΚΚΕ. Οι εν λόγω κύριοι μια μέρα μετά την κατάρρευση των ισχυρισμών τους επανέρχονται σε αυτούς δημοσιεύοντας ένα θολό και προφανώς κατασκευασμένο πρακτικό προκειμένου να εμφανίσουν τον βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη παρόντα στην αρχή της συνεδρίασης κάτι που δεν προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Παραθέτουν δε κατάλογο βουλευτών που ήταν παρόντες, κατάλογο που καμία σχέση δεν έχει με τον επίσημο κατάλογο των πρακτικών της Επιτροπής. Προφανώς πήραν τον κατάλογο από άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής και τον συνέρραψαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η αθλιότητά τους δεν έχει τέλος.

Σιχάθηκαν το κουτόχορτο

«

Είναι προτεραιότητα να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές». Πέρα από την καθ' όλα δικαιολογημένη οργή για τον προκλητικό εμπαιγμό, οι χτεσινές δηλώσεις Αλογοσκούφη επιβεβαιώνουν ότι οι γαλάζιοι κυβερνώντες έχουν αναγορεύσει την «επικοινωνία» (διάβαζε προπαγάνδα) σε κορυφαία επιστήμη. Ακριβώς, επειδή έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους, δηλαδή τη διαμόρφωση των τιμών στην ελεύθερη δράση των μονοπωλίων, το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζουν κουτόχορτο στους «από κάτω». Μόνο έτσι εξηγούνται οι απίθανες δηλώσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη για το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας, για το οποίο στην πραγματικότητα έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και μεταφέρουν την ευθύνη στους ίδιους τους «καταναλωτές»... Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας πριν μερικές μέρες στο ΕΒΕΑ εξάντλησε την παρέμβασή του, μεταφέροντας την ...αγανάκτηση των πολιτών κατά της αισχροκέρδειας: «Οι πολίτες δικαίως αγανακτούν έναντι της αισχροκέρδειας και δείχνουν πρόθυμοι να τιμωρήσουν τις επιχειρήσεις που δε σέβονται τα δικαιώματά τους», ξεσπάθωσε, κλείνοντας ταυτόχρονα πονηρά το μάτι στους εμποροβιομηχάνους από τους οποίους έχει αξιώσει το παραμικρό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας... Το άσχημο για τους πρασινογάλαζους κυβερνώντες είναι ότι οι λαϊκές μάζες έχουν σιχαθεί πια το κουτόχορτο...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ