Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στόχος, το λαϊκό κίνημα

«

Φωνάζει ο κλέφτης», φωνάζουν όλοι αυτοί που καθημερινά κλέβουν τα λαϊκά δικαιώματα, τη δημόσια περιουσία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Φωνάζουν οι ληστές του μέλλοντος της νεολαίας. «Για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», για να φοβηθεί ο λαός και να κάτσει μοιρολατρικά να κλαίει τη μοίρα του, αποδεχόμενος ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, η σαπίλα που τον περιβάλλει, δεν αλλάζουν, αφού «όλοι ίδιοι είναι». Αυτός είναι ο στόχος της προβοκατόρικης επίθεσης κατά του ΚΚΕ, που τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστές την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως «εντολοδόχο» και τον ΛΑ.Ο.Σ. ως «εκτελεστή», μαζί με άλλους συνοδοιπόρους στον αντικομμουνισμό.

Πρόκειται για μια επιχείρηση αντιπερισπασμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από το βάρος της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής, την ώρα που οι αποκαλύψεις βοούν για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ και γενικά του δικομματικού συστήματος, σε υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού, απειλώντας το δικομματικό σύστημα. Με καθαρά γκαιπελίστικες μεθόδους προπαγάνδας, επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή στα ...«οικονομικά του ΚΚΕ» και δε μένουν εκεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάει και παραπέρα, επιχειρώντας μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στο ΚΚΕ, βάζοντας και ζήτημα «νομιμότητας» του ΚΚΕ, αφήνοντας αιχμές ότι το Κόμμα «είναι εκτός συστήματος και δεν τηρεί τους κανόνες», επειδή δήθεν δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Το ΚΚΕ δεν απολογείται, δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν από όλους αυτούς, τους εμπόρους και ληστές των αγωνιών, των προσδοκιών και των οραμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό που πάγια ζητάνε είναι ο έλεγχος, από το σύστημα της δικτατορίας του κεφαλαίου, της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του ΚΚΕ για πολιτικούς λόγους. Τους ενοχλεί η αδιάλλαχτη στάση του ΚΚΕ, στην υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού, η ανυποχώρητη πολιτική του για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οχι, δεν εμπιστευόμαστε, αλλά και δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα αρχεία μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος, σ' ένα σύστημα που διώκει απεργούς, ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και άδικο, ένα σύστημα εξ ορισμού αντιδημοκρατικό. Δεν το εμπιστευόμαστε να μας ασκήσει έλεγχο, στο όνομα της ...«δημοκρατίας» και της «διαφάνειας». Μιας δημοκρατίας των πλουτοκρατών ενάντια στο λαό. Αντίθετα, αποτελεί υποχρέωση του ΚΚΕ να τα περιφρουρήσει όλα αυτά. Ωστόσο, το ΚΚΕ απολογείται και δίνει καθημερινά λόγο, όχι μόνο για τα οικονομικά του αλλά και για τη δράση του και τους αγώνες του, στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, παντού σε όλους τους χώρους ζωής και δράσης τους. Απέναντι σε αυτούς υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Εκεί κρίνεται η πολιτική των κομμάτων. Κριτήριο και για τα οικονομικά τους είναι η πολιτική τους.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Δεν είναι τυχαίο πως οι ίδιοι αυτοί που την υπηρετούν, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, αυτοί οι ίδιοι που βουλιάζουν στη σήψη και στα σκάνδαλα είναι και οι υπηρέτες των αντιλαϊκών πολιτικών, της εξαθλίωσης πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Στόχος τους δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, αλλά, μέσω της επίθεσης στο ΚΚΕ να τσακίσουν το εργατικό, το λαϊκό κίνημα. Δε θα τους αφήσουμε. Απάντηση είναι η ένταση της δράσης για λαϊκό μέτωπο και ισχυρό ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ