Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Αθλιες συνθήκες με σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς

Περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο νοσοκομείο

Οι άθλιες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου του Ρίου, μετά και τη μεταφορά κλινικών αιχμής από το Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» σε αυτό, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου από το σεισμό του Ιούνη, αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του Κόμματος.

Τα νέα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, έρχονται να προστεθούν στην ήδη άσχημη κατάσταση του νοσοκομείου, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις παροχές υγείας προς τους ασθενείς όσο και στους εργαζόμενους που λυγίζουν από τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλιάς και τη στέρηση αδειών.

Συγκεκριμένα:

  • Το Νοσοκομείο του Ρίου λειτουργεί με υπεράριθμα κρεβάτια, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες στους διαδρόμους, με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην έχει ούτε ένα κρεβάτι κενό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές ασθενών. Οι λίστες αναμονής για μια απλή εξέταση έχουν φτάσει τους έξι μήνες.
  • Οι εργαζόμενοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, ενώ τους χρωστάνε αμέτρητες ώρες ρεπό και αδειών. Πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα πλυντήρια, την κουζίνα και τον καθαρισμό δεν καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό αλλά από εργαζόμενους που δουλεύουν για εργολάβους με μεσαιωνικές συνθήκες και καταπάτηση βασικών κεκτημένων.
  • Ο κλιματισμός δε λειτουργεί στα μαγειρεία και στα πλυντήρια, καθώς και στην Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς.
  • Οι μη μόνιμοι εργαζόμενοι του «Αγ. Ανδρέα» που δουλεύουν σε εργολάβους ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών (αποκλειστικές, καθαρίστριες, κλπ.) είναι ουσιαστικά άνεργοι.
  • Το νέο ακτινολογικό μηχάνημα που έχει προμηθευτεί το νοσοκομείο δεν έχει εδώ και μήνες εγκατασταθεί και βρίσκεται σε κούτες στους διαδρόμους του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ προτείνει στους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας τα εξής: Το κτίριο του Αγ. Ανδρέα θα πρέπει να εκκενωθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να έρθει η αντισεισμική του ικανότητα σύμφωνα με τον τελευταίο κανονισμό. Να μη γίνουν μπαλώματα όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον ότι καμιά ουσιαστική επισκευή δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που είναι το χρονοδιάγραμμα. Για το διάστημα αυτό, που θα είναι προφανώς μεγάλο, το νοσοκομείο θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητο δεύτερο Νομαρχιακό - Περιφερειακό νοσοκομείο σε πλήρη ανάπτυξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηξη στο λεβητοστάσιο στον «Ευαγγελισμό»(2020-02-20 00:00:00.0)
Μετασεισμική απορύθμιση(2008-09-26 00:00:00.0)
Συνειδητή η πολιτική υποβάθμισης(2008-06-04 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν φιέστα παρά την... υποβάθμισή του!(2003-12-10 00:00:00.0)
Πορεία υποβάθμισης!(2002-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ