Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να παρθούν μέτρα τώρα

«Το ΚΚΕ είναι κοντά στους ασθενείς και στους εργαζόμενους στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, που είναι ένα στήριγμα για φτωχούς, λαϊκούς ανθρώπους που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας» σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Το κόμμα μας παρεμβαίνει σταθερά, απαιτητικά για τη βελτίωση της κατάστασης αναδεικνύοντας ότι η κατεύθυνση της πάλης πρέπει να κινείται στη δημιουργία των προϋποθέσεων για αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που θα παρέχει ειδική φροντίδα, με σύγχρονους όρους, σε όσους την έχουν ανάγκη.

Η συζήτηση αυτή επιβάλλεται ν' ανοίξει πιο ουσιαστικά σε συνδυασμό με αποφασιστική δράση, παίρνοντας υπόψη ότι ο καπιταλισμός, το εκμεταλλευτικό σύστημα, η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται χρόνια, για τη δημιουργία και την όξυνση των προβλημάτων. Και αυτή η κατάσταση χειροτερεύει όσο εντείνεται η πολιτική της εμπορευματοποίησης -ιδιωτικοποίησης των δομών πρόνοιας.

Η παραχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους προειδοποιεί, ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης και άλλων τομέων είναι υπαρκτός. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οι ελλείψεις στο θεραπευτήριο είναι μεγάλες. Ελλείψεις στο προσωπικό των μαγειρείων, των πλυντηρίων, στο νοσηλευτικό και στο άλλο προσωπικό. Μπαλώματα, επικαλύψεις ειδικοτήτων. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση και αδυναμία να ανταποκριθεί το θεραπευτήριο στις αναγκαίες εκδρομές και άλλες απαραίτητες δραστηριότητες. Οι εργαζόμενοι μέσα σε πραγματικά πολύ σκληρές, αντίξοες συνθήκες προσπαθούν, ξεπερνούν όρια, ανθρώπινες αντοχές με συνέπειες στην υγεία τους.

Το ΚΚΕ διεκδικεί, άμεσα, τώρα, να καλυφθούν οι ελλείψεις με μόνιμο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να αυξηθούν ουσιαστικά οι μισθοί των εργαζομένων και να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση, για τη βελτίωση του συνόλου των υπηρεσιών προς τους ασθενείς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ