Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10117

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Ανακυκλούμενοι στον «κάλαθο αχρήστων»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η νέα έξαρση του «πογκρόμ» απολύσεων συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού τον τελευταίο χρόνο. Αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων, εργασιακή και πολιτική «ομηρία», εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν κοινό παρονομαστή ένα κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Την ώρα που η Αρχαιολογική Υπηρεσία «αποψιλώνεται», με όλο και εντεινόμενους ρυθμούς, από το έμπειρο δυναμικό της, ο «κρουνός» της «μαύρης», ανασφάλιστης εργασίας ανοίγει περισσότερο μέσω των προγραμμάτων «Stage».


ΣΕΛ.  4   -   5


ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εμπόριο εικονικού νερού

Ακόμα μια επιστημονικοφανής «λύση» στα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Μέσω μελετών μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και της σχετικής προπαγάνδας από τα ΜΜΕ προετοιμάζεται το έδαφος για νέο λαϊκό χαράτσωμα και τη δικαιολόγηση ακόμα και πολέμων ενάντια στις μη συμμορφούμενες χώρες.


ΣΕΛ.  7
ΙΣΤΟΡΙΑ
Το χρονικό της μάχης στη Λοχριά του Ψηλορείτη

ΣΕΛ.  11   -   14
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πάνω απ' όλα είναι εργάτες και εργάτριες

ΣΕΛ.  24
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «ταρτουφισμός»... καλά κρατεί

Ενα εκπληκτικό έργο και μια αξιόλογη παράσταση, τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου, ένα έργο διαχρονικό, ερμηνεύουν ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Κώστας Βουτσάς στην πρώτη τους κοινή θεατρική συνάντηση.


ΣΕΛ.  3
ΧΟΡΟΣ
Ραντεβού στην Καλαμάτα

Από 18 έως 27 Ιούλη, για 14η συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανοίγει και πάλι τα φτερά του. Θα καλωσορίσει γνωστούς χορογράφους και σχήματα που έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, αλλά και νέους δημιουργούς του πειραματικού χορού, από διάφορες χώρες και ηπείρους. Κάποιοι απ' αυτούς θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ