Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10117

Εκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων προς τιμήν των 90χρονων του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων, όπου θα απεικονίζεται η ηρωική πορεία του Κόμματος, ο ρόλος και η προσφορά του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, η στρατηγική του για το σοσιαλισμό.

Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον μήνα Οκτώβρη και θα φιλοξενηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245). Πηγές της έκθεσης θα αποτελέσουν το Αρχείο του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη».

Παράλληλα, παρακαλούνται οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, οι φίλοι του ΚΚΕ, οι αγωνιστές που έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφικά ή έντυπα υλικά (χειρόγραφα γράμματα κρατουμένων, εφημερίδες και άλλα χρήσιμα για την έκθεση), να επικοινωνήσουν με την ΚΕ του ΚΚΕ (τηλ. 210.2592.163 και 210.2592.173).


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για τους λαούς της Ευρώπης

Ανυπακοή - ρήξη - ανατροπή για μια Ελλάδα της αυτοδύναμης ανάπτυξης σε αντίθεση με τις ασφυκτικές δεσμεύσεις της ΕΕ και σε όφελος του λαού

Στις ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να καταδικαστούν σε εθνικό επίπεδο η αντιλαϊκή πολιτική και οι φορείς της, η κυβέρνηση της ΝΔ, γενικότερα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, και η ΕΕ. Είναι μάχη που θα έχει έτσι κι αλλιώς ισχυρή επίδραση στις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα μας με επιδράσεις και στην Ευρώπη. Η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών! Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ψηφίσει με κριτήριο τα οξυμένα προβλήματά του, να δώσει γερό μάθημα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να ξεγυμνώσει την υποκρισία του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και τη δημαγωγία του ΛΑ.Ο.Σ. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς. Δε χρειάζεται η συμφωνία σε όλα για να εμπιστευτεί την ψήφο του στο ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,    Ενθετο

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
Σχεδιάζουν μπίζνες σ' έναν τόπο μαρτυρίου

Η Μακρόνησος κινδυνεύει ως ιστορικός τόπος και ιστορική μνήμη, ως σύμβολο μαρτυρίου και αντίστασης. Κινδυνεύει από τα μεγάλα συμφέροντα που ανακάλυψαν ότι ο άνυδρος αυτός τόπος μπορεί να τους αποφέρει κέρδη. Κινδυνεύει από την κεντρική και τοπική εξουσία, που κάνει πλάτες σε αυτά τα συμφέροντα και που αργά, αλλά μεθοδικά προετοιμάζει το έδαφος για να τους την παραδώσει, με το επιχείρημα ότι έτσι θα βρεθούν χρήματα για την προστασία των ιστορικών μνημείων (φωτογραφία: Ολος ο τόπος μετατρέπεται, για την ώρα, σε σκουπιδότοπο).


ΣΕΛ.  8

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση της Διακήρυξης για τις ευρωεκλογές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τις ευρωεκλογές, αύριο Δευτέρα 7 Ιούλη και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).



ΠΡΕΣΠΕΣ - ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Ανυποχώρητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Με πορεία στη Φλώρινα ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που άρχισαν την Παρασκευή στις Πρέσπες.


ΣΕΛ.  16   -   17
Tα βιβλία είναι «όπλα»

Ο «Ρ» και η «Σύγχρονη Εποχή» προτείνουν βιβλία για το καλοκαίρι που έρχεται.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΚΚΕ
Λαϊκό δικαίωμα οι φθηνές και ποιοτικές διακοπές

ΣΕΛ.  12   -   13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ