Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
Για καλή αρχή

Αυλαία σήμερα για την Εθνική ομάδα, στα τελικά του EURO 2008. Η κάτοχος του τροπαίου, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της για τον 4ο όμιλο, αντιμετωπίζει τη Σουηδία (21.45, ΝΕΤ). Για «αμφίρροπη αναμέτρηση» μίλησε ο Κατσουράνης, προσθέτοντας: «Καμιά από τις δύο ομάδες δε διαθέτει φανερή ανωτερότητα. Ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οποιος κάνει λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».

Ο Ρεχάγκελ, στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε κατηγορηματικά ν' «ανοίξει τα χαρτιά» του: «Σε καμιά περίπτωση δε θα πω εδώ τι σκοπεύω να κάνω αύριο (σ.σ. σήμερα)». Αντίθετα πρόθυμα επισήμανε τι δε θέλει να κάνουν οι παίχτες του (απαντώντας ουσιαστικά και σε όσους - άμεσα ή έμμεσα - τον ψέγουν για τις τακτικές επιλογές του): «Αυτό που έκαναν οι Πολωνοί στο δεύτερο γκολ. Είναι πολύ μοντέρνο να παίζουμε τα συστήματα του οφ σάιντ, αλλά και εξίσου εύκολο να χάσουμε 2-0».

Θεωρεί ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο από αυτό που μπορούμε, αλλά υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Η εμπειρία δείχνει ότι ένα μέτρο ή ένα δευτερόλεπτο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα». Και τόνισε δύο καθοριστικά εφαλτήρια για θετική παρουσία: «Οι παίκτες πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάμε καλά. Χρειαζόμαστε όμως και τύχη». Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, λόγω τραυματισμών. Μοναδική «σκιά» ένα αιμάτωμα του Χαλκιά στο δάκτυλο.

Αντίθετα, οι Σουηδοί, θεωρητικά, δεν ξεκινούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Καλούνται να ξεπεράσουν, πριν από τους «γαλανόλευκους», την ένταση που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις Ιμπραΐμοβιτς. Επίσης αρκετούς τραυματισμούς, που δυσχέραναν την προετοιμασία. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του πλέον προβεβλημένου και επικίνδυνου παίχτη τους (Ιμπραΐμοβιτς) που δηλώνει ανέτοιμος να αγωνιστεί ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Αυτό φυσικά, σε καμιά περίπτωση, δεν τους κάνει λιγότερο υπολογίσιμους. Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σουηδίας, Λαρς Λάγκερμπακ, στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε την Ελλάδα δυνατή στην άμυνα και τις στημένες φάσεις.

  • Στον έτερο αγώνα του ομίλου, η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Ρωσία (19.00, ΝΕΤ).

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org