Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 60
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
«Ανθισαν» οι ... τουλίπες

H εντυπωσιακή νίκη της Ολλανδίας με 3-0 επί της πρωταθλήτριας κόσμου Ιταλίας στο χτεσινό ντέρμπι του Γ΄ Ομίλου ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μέρες του φετινού EURO. Οι «Οράνιε» ήταν ανώτεροι των «Ατζούρι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Εστω κι αν προηγήθηκαν με γκολ οφσάιντ του Φαν Νιστελρόι (26΄). Ωστόσο τα άλλα δυο γκολ (Σνάιντερ 31΄, Φαν Μπρόνκχορστ 73΄) ήταν το επιστέγασμα της ανωτερότητάς τους στο παιχνίδι ενώ είχαν και ένα δοκάρι (Αφελάι 82΄). Η Ιταλία αμυντικά απογοήτευσε και επιθετικά ήταν νωθρή ενώ ουσιαστικά απείλησε μετά το 70΄ χάνοντας δυο πολύ καλές ευκαιρίες (Γκρόσο 76΄, Πίρλο 78΄).

  • Η Πορτογαλία νίκησε την Τουρκία με 2-0 (Ρονάλντο 58΄, Γκόμεζ 65΄), είχε και τρία δοκάρια, για τον Α΄ Ομιλο. Για το άλλο παιχνίδι του ομίλου οι διοργανωτές Ελβετοί ηττήθηκαν από την Τσεχία με 1-0 (Σβέρκος 70΄).
  • Την ισχύ της επιβεβαίωσε η Γερμανία στο Β΄ Ομιλο όπου στον αγώνα με την Πολωνία επικράτησε άνετα με 2-0 χάρη σε δυο γκολ του Πολωνού στην καταγωγή Λούκα Ποντόλσκι (20΄, 76΄). Τη μοίρα της συνδιοργανώτριας Ελβετίας ακολούθησε και η Αυστρία που για τον ίδιο όμιλο ηττήθηκε με 1-0 από την Κροατία (4΄ Μάντριτς πέν.).
  • Νωρίς νωρίς άρχισαν τα όργανα όσον αφορά στη βία αφού υπήρξαν επεισόδια μεταξύ Γερμανών νεοναζί και Πολωνών οπαδών πριν και μετά την αναμέτρηση των δυο χωρών. Η αυστριακή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 157 -κυρίως Γερμανών - οπαδών, στην πόλη Κλάγκενφουρτ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ