Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ, ΣΕ ΣΤΥΒΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ: «Είναι η πρώτη φορά που σε τέτοια μεγάλη κλίμακα ο μισθός ο οποίος προσφέρεται στον ιδιωτικό κυρίως τομέα απέχει τόσο πολύ από το να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες ενός νέου (...) αιτίες υπάρχουν πολλές με πιο σημαντική την έκρηξη της ακρίβειας (...) επείγει να δοθούν πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις (...) εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας (...) πληρωμή των υπερωριών (...) καταβολή των ασφαλίστρων (...) ένα πλέγμα μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης που θα διασφαλίζει ένα κατώτατο όριο διαβίωσης (...) προτάσεις υπάρχουν πολλές και δεν έχουν όλες απαγορευτικό κόστος (...) δε νοείται στην εποχή μας να υπάρχουν αποκλεισμένοι από τα κέρδη της ανάπτυξης» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΣΤΥΜΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ: «Προσωρινή "λύση" στο πρόβλημα της ανεργίας δίνουν οι επιδοτήσεις των προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ, αφού οι 7 στους 10 επιδοτούμενοι ως "μισθωτοί" στις επιχειρήσεις, ξαναμπαίνουν στην ανεργία μετά τη λήξη της επιδότησης της θέσης εργασίας τους» (στοιχείο από έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ: «Η επόμενη πολιτική σεζόν είναι κατά πάσα πιθανότητα εκλογική και ως εκ τούτου τα πάντα θα καθοριστούν από το σκηνικό που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο. Ως τα Χριστούγεννα και ο χρόνος των εκλογών αλλά ενδεχομένως και το αποτέλεσμά τους θα έχουν ήδη κριθεί - άλλωστε το ένα είναι συνήθως συνάρτηση του άλλου» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ