Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το ΝΑΤΟ... πρεζέμπορας

Γιατί αλήθεια να μην είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ; Οι λαοί θα είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες των σπουδαίων ιδεών που κατά καιρούς ακούγονται σε αυτό το «δημοκρατικό» όργανο του «φιλειρηνικού» οργανισμού. Μια τέτοια ιδέα ακούστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, το περασμένο Σάββατο:

Η καταστροφή των φυτειών παπαρούνας από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στις «ασταθείς» επαρχίες του Αφγανιστάν δυναμώνουν τους Ταλιμπάν, γιατί - κατά τον Βρετανό οξυδερκή βουλευτή, που έκανε τη σχετική τοποθέτηση - στερούν από τους αγρότες τη βασική πηγή του εισοδήματός τους. Επομένως, κατά τον κύριο βουλευτή, σε μια πράξη συναδέλφωσης των Αφγανών με το ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να ληφθεί ως μέτρο η καλλιέργεια παπαρούνας υπό την άμεση εποπτεία του ΝΑΤΟ και επιπλέον η νόμιμη αγορά της από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για την παρασκευή παυσίπονων φαρμάκων!

Δεν ξέρουμε αν η εισήγηση θα γίνει δεκτή από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και κατ' επέκταση από την επιτροπή του ΝΑΤΟ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και χωρίς απόφαση, αυτή τη στιγμή το κατεχόμενο Αφγανιστάν είναι ο παραγωγός του 95% της ηρωίνης που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Αν θα αποφασίσουν οι «απελευθερωτές» των λαών να δηλώσουν και επίσημα ότι «το ΝΑΤΟ πουλάει την ηρωίνη»; Δε φαίνεται πιθανό αυτή την ώρα. Η «ιδέα», πάντως έπεσε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ