Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ποτάμι η λαϊκή αντεπίθεση

Ηταν γεμάτα περηφάνια τα πρόσωπα των παραγωγών όλου του πλούτου. Σαν αυτόφωτοι αστέρες, σκόρπιζαν τα σκοτάδια της εκμετάλλευσης, φώτισαν την προοπτική, τη μόνη συμφέρουσα για το λαό: Την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία.

Ηταν στεντόρεια η φωνή της αυριανής στρατιάς της επανάστασης. Οι νιοι και οι νιες - όμορφες αγωνιστικές φιγούρες - να δίνουν το χρώμα της συγκέντρωσης, αυτό το κατακόκκινο χρώμα του ταξικού αγώνα, της λαϊκής νίκης. Διέλυσαν τη σιωπή της συντήρησης, έστειλαν ως τα πέρατα της Αθήνας το ελπιδοφόρο μαντάτο:

«Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Στην Πλατεία Συντάγματος, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στη συγκέντρωση του Κάπα - Κάπα - Εψιλον.

Αντάμωμα, ωραίο, συντροφικό, πλημμυρισμένο από πανέμορφες εικόνες για τις μάχες του μέλλοντος για τη νεολαία, από αγωνιστικές θύμησες για την πιο ώριμη νεολαία. Γιατί το 'βλεπες, το 'νιωθες, σ' αυτό το αντάμωμα, κάτω από τον «ίσκιο» των κόκκινων λάβαρων, όλοι ήταν νέοι.

Αντάμωσαν εκεί, στο «σταθμό» των 90 χρόνων του τιμημένου ΚΚΕ. Ηταν όλες οι αγωνιστικές γενιές. Γιόρταζαν και διαδήλωναν μαζί. Και μ' αυτό το χαμόγελο της σιγουριάς, μ' αυτό το βλέμμα της πίστης στο δίκιο τους, διακήρυτταν την υπόσχεση - όρκο: Θ' ανταμώσουμε πάλι. Στους αυριανούς αγώνες. Θα 'μαστε ακόμα περισσότεροι. Θα τραβήξουμε, όλοι μαζί, με βήματα αποφασιστικά, σταθερά για εκεί όπου μας καλεί η Ιστορία.

«Δύο Κ κι ένα Ε - Τιμημένο ΚΚΕ»,

Ροζιασμένες απ' το μόχθο παλάμες, σφιγμένες σε γροθιές υψωμένες, διαχρονικό σύμβολο της πανίσχυρης δύναμης της εργατικής τάξης και του Κόμματός της. Της δύναμης, που όσο κι αν πασχίζουν, θα τη «γευτούν» οι αντίπαλοί της.

Το Κόμμα είναι η δική τους δύναμη. Το ξέρουν, το νιώθουν. Αλλά και η δύναμη του Κόμματος είναι οι ίδιοι. Το ένιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ σ' αυτήν τη συγκέντρωση. Που δε σταμάτησε λεπτό να «αναβλύζει» αγωνιστική αισιοδοξία και πίστη πως το μέλλον που αξίζει και δικαιούται να απολαύσει ο λαός θα έρθει. Οση δουλειά κι αν χρειαστεί.

«Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»

Ηταν το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν οι χιλιάδες και χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο βήμα την Αλέκα Παπαρήγα. «Είστε η δύναμη του Κόμματος», ανταπέδωσε, καλωσορίζοντάς τους, η ΓΓ της ΚΕ. Ηταν η στιγμή που ο αττικός ουρανός υποκλίθηκε στα λάβρα σύννεφα από κόκκινα λάβαρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ