Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα ένας αχταρμάς!

«Επένδυση στη γνώση» βαφτίζει το υπουργείο Παιδείας τη σφοδρή επίθεσή του σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και ταυτόχρονα την επίθεσή του στο ιδεολογικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Αυτή του την επίθεση, καμουφλαρισμένη κάτω από ωραίες γενικόλογες φράσεις, τη διαφημίζει σήμερα με ολοσέλιδη καταχώρηση στον Τύπο, με αφορμή το νέο σήμα του υπουργείου και με το σύνθημα «Ολα είναι θέμα Παιδείας».

Στην πραγματικότητα, το σήμα του υπουργείου, που αντανακλά και εικαστικά την αντίληψή του για το μοντέλο της εκπαίδευσης που προωθεί, μπορεί να εκφραστεί μέσα από το σύνθημα: «Η Παιδεία είναι ένας αχταρμάς»! Το σήμα του υπουργείου είναι μια υδρόγειος σφαίρα που απαρτίζεται από δεκάδες σύμβολα που έχουν να κάνουν με τα γράμματα, τις τέχνες και το περιβάλλον και παραπέμπουν ευθέως στον αχταρμά των ασύνδετων δεξιοτήτων που προσφέρονται από το εκπαιδευτικό σύστημα οδηγώντας στην ημιμάθεια.

Στο κέντρο, δε, όλων αυτών είναι μια ανθρώπινη φιγούρα, για να σηματοδοτήσει δήθεν τον «ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης». Εμείς δίνουμε στη φιγούρα και ταυτότητα, με βάση την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική: Είναι ένας επιχειρηματίας! Γιατί αυτό είναι το επίκεντρο της εκπαιδευτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ